Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. November 06. 08:52, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

15 éves fiú segített a Tokodon rongáló és lopó férfi elfogásában – kitüntették a fiatalt

15 éves fiú segített a Tokodon rongáló és lopó férfi elfogásában – kitüntették a fiatalt

Egy 15 éves fiú segítségével jutottak el a rendőrök a tettesig, aki a közelmúltban betörte egy autó hátsó szélvédőjét és egy táskát lopott el a tokodi temető mellett parkolóban. A fiatal elismerésben részesült.

Egy, a tokodi temető mellett parkoló gépkocsiból tulajdonított el egy női táskát M. Barnabás október 27-én. A sértett a sírkert mellett parkolta le autóját, majd koszorúkkal, virágokkal és kerti szerszámokkal a kezében elindult, hogy megszépítse szerettei síremlékét. Táskáját nem vitte magával, azt a jármű csomagterében hagyta. Ez használta ki a budapesti gyanúsított, aki betörte a kocsi hátsó szélvédőjét és kilopta belőle a retikült és elmenekült a helyszínről. A főváros felé menekülve Tátnál megállt és a táskát a kőgátról a Dunába dobta.

Épp akkor sétált arra a 15 éves fiú, aki látta, amint a 47 éves budapesti férfi megszabadult az eltulajdonított retikültől. Megjegyezte a kocsi rendszámát, a vízből pedig kihalászta a táskát, melyet még aznap visszaadott a tulajdonosának és a rendőröknek is elmondta, mit látott, mit talált. A nyomozók a fiútól kapott információk alapján azonosították a tettest, akit október 28-án előállítottak a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.

Farkas Gábor ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Krasula János alezredes, a Dorogi Rendőrkapitányság vezetője és a rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője, Matuz Dániel őrnagy november 5-én a Dorogi Rendőrkapitányságon Szent György emlékéremmel és oklevéllel köszönte meg a fiatal fiúnak, hogy segítségével sikerült azonosítani és elfogni a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT