Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 21. 15:22, hétfő | PR

2022-es világbajnokság, avagy a top 10 Katarban versenyző játékos

2022-es világbajnokság, avagy a top 10 Katarban versenyző játékos

Megkezdődött a visszaszámlálás - kevesebb mint egy hétre vagyunk a világbajnokságtól! A torna első mérkőzése november 20-án kezdődik, amikor Katar és Ecuador is rajthoz áll majd.

Miközben mindannyian felkészülünk erre a kissé furcsán időzített versenyre, íme a világ 10 legjobb játékosa, akiket a sportfogadas.net - a végső sportfogadási portál szakértői szerint érdemes szemmel tartani.

10. Rúben Dias, Portugália
Dias a Manchester Citynél a világ egyik legjobb középhátvédjévé vált, bár Portugália egészen más stílusban fog játszani, mint Pep Guardiola csapata. Dias még fontosabb szerepet nyer most, hogy Pepe valószínűleg térdsérülés miatt kihagyja a tornát. Ha Portugália jól szerepel a világbajnokságon, az a Dias által biztosított erős védelem miatt lesz.

9. Harry Kane, Anglia

Nagyon kevés játékos szerzett egyszerre annyi csodálatos gólt és lőtt annyi rosszat is, mint Kane. Valójában elég unalmas játékos, különösen a pályán kívül, ám gyakran azon is, de a büntetőknél ügyes és klinikai precizitással bír. Gyakran tökéletes pozíciókban bukkan fel, és következetesen felülmúlja a várt célmutatókat. A középpályán is sokszor remekel, és ha Javier Cañanak hívnák, talán kellőképpen ünnepelnék, mint látnoki passzjátékost.

8. Joshua Kimmich, Németország
A futball legkevésbé lobbanékony szupersztárja a képzetlen szem számára is kihagyhatatlan, ám szerves része Németországnak és a Bayern Münchennek. Egyszerre vezet és véd, progresszív passzoló és közben agresszív játékos. Tomboló vagy taktikai játékokban is jeleskedhet, Katarban pedig minden bizonnyal szárnyalni fog.

7. Vinicius Jr., Brazília
Neymar örököse a Real Madridnál töltött negyedik és ötödik szezonjában kezdett a lehetetlenül magas elvárásoknak megfelelni. A tempója mindig is halálos volt, a lefutása pedig merész. Az elmúlt 15 hónapban, 21 és 22 évesen gólszerzéseivel felemelkedett a sportág elitjébe. A kihívás most az, hogy megvesse a lábát egy olyan brazil csapatban, amely mások köré épült.

6. Robert Lewandowski, Lengyelország
Mennyi segítséget kap a Barcelona csatára a 2022-es világbajnokságon? Lengyelország az utolsó helyen végzett a csoportjában, és 2018-ban mindössze két gólt szerzett. Lewandowski a csapat egyetlen megbízható támadó fenyegetése, és az ellenfél védelme kulcsszerepet fog játszani abban, hogy a világ egyik legjobb csatára ne győzedelmeskedjen felettük. Ha Lewandowski egymaga be tudja juttatni Lengyelországot a kieséses fordulóba, akkor bebetonozza a 2000-es években szerzett státuszát a világ egyik legjobb csatáraként.

5. Neymar, Brazília
Talán a politikai hozzáállása, adófizetési szokásai, illetve színházi alakítása kissé problémásak, futball játéka azonban továbbra is lenyűgöző!

4. Lionel Messi, Argentína
Messi és Cristiano Ronaldo, a valaha volt két legnagyobb játékos úgy tűnt, hogy tavaly leesnek a szikláról ... aztán ahogy Ronaldo elesett, Messi mégis visszakapaszkodott a nagyság felé. Ebben a szezonban 18 meccsen lépett pályára a PSG-nél, 90 perc alatt átlagosan 1,51 nem büntető gólt és gólpasszt szerzett, ami szikrázó pályafutása második legjobb eredménye. Most ismét egy meghatározatlan kreatív szerepben kápráztatja el a klubot és az országot egyaránt, és végre egy koherens argentin struktúra veszi körül.
Tehát mindent egybevetve, a (valószínűleg) utolsó szereplése egy világbajnokságon talán a valaha volt egyik legjobb lesz.

3. Karim Benzema, Franciaország
A 2022-es Aranylabda-győztes korral egyre jobbá válik! Benzema a világbajnoki döntő másnapján tölti be a 35. életévét, és csapata az egyik favorit, aki megnyerheti a tornát. Benzema az ellene felhozott zsarolási vádak miatt nem volt tagja annak a 2018-as francia csapatnak, amely megnyerte a világbajnokságot, ám most ő lesz a csapat 9-es számú kezdője, és Kylian Mbappé mellett a világ egyik legjobb párosát alkotják majd.

2. Kylian Mbappé, Franciaország


A PSG 23 éves sztárja akkor robbant be a színre, amikor Franciaország megnyerte a 2018-as világbajnokságot. 2022-ben hasonló szerepet fog játszani kívülről, majd a mezőny közepére sodródik, ám Franciaország stratégiájának és taktikájának egésze változhat. Franciaország Didier Deschamps alatt hajlamos volt nagyon védekező stílust játszani - ez a stílus lehetővé teszi Mbappé számára, hogy az ellentámadásnál elsprinteljen a védők mellett -, de Paul Pogba és N'Golo Kanté várhatóan kihagyja a világbajnokságot, sőt, a rendíthetetlen védő, Raphael Varane is sérüléssel bajlódik. Ennek következtében Mbappe és Benzema kényszerűségből többet szerepelhetnek majd idén, ami egyáltalán nem biztos, hogy rossz dolog!

1. Kevin De Bruyne, Belgium
Annyi minden van De Bruyne-ben, a vörös hajától a rendkívüli félénkségéig, ami azt sugallja, hogy ő minden, csak nem a bolygó legjobb futballistája. Ugyanakkor viszont rengeteg minden van a játékában, ami miatt talán mégis ő az! Gólszerző és motor, kreatív varázsló és belga Beckham, egy személyben. A körülötte lévő válogatott viszont egyre csak halványul. De ha van olyan játékos ezen a világbajnokságon, aki egymaga képes egy halványuló csapatot az elődöntőbe juttatni, az pont ez a fickó lesz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.