Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. November 04. 08:22, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

24-szeres bűnelkövető két nyergesi tizenéves?

24-szeres bűnelkövető két nyergesi tizenéves?

A rendőrség 24 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít két tizenévest, akik nyergesújfalui ingatlanokat raboltak ki - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a honlapján.

A közlemény szerint 2012 augusztusa és 2013 februárja között sorra érkeztek a bejelentések Nyergesújfaluról a rendőrségre: a hétvégi házas övezetekből jelentkeztek a sértettek, akiknek házaikba ismeretlenek betörtek és eltulajdonították az ott talált használati tárgyakat. Láncokat, kerti szerszámokat, horgászbotokat, aggregátort loptak el. Volt, ahova az elkövetőknek nem sikerült bejutniuk, de nyomot hagytak maguk után.

Tavaly decemberben a város egyik óvodájának tetejére is felmásztak, a homlokzatról letépték a feliratot, eltulajdonították egyes betűelemeit és még az adventi díszkivilágítást is megrongálták.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Nyergesújfalui Rendőrőrs nyomozója 2013 márciusában azonosította a feltételezett elkövetőket és elfogásukat követően a két fiatalkorú fiút 2013. március 4-én gyanúsítottként hallgatta ki.

Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, lopás bűntett kísérlete, lopás vétség és lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség, amelyet vádemelési javaslattal küldött meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.