Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 01. 07:48, szombat | Helyi
Forrás: lvp

25-ból 4 képviselő-jelölt lesz Esztergomban

25-ból 4 képviselő-jelölt lesz Esztergomban

Eddig mindössze négy aspiráns adta le az országgyűlési választásokon való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat, pedig összesen 25-en jelezték szándékukat.

Korábban még arról számolhattunk be, hogy az esztergomi választókerületben 25-en igényeltek maguknak az országgyűlési képviselő-jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtő íveket. Még ugyan az ajánlásokat le lehet adni március 3-án 16 óráig a választási irodának, de jelenleg mindenképpen úgy tűnik, négy jelölt indul az április 6-i parlamenti választásokon.

Elsőként Völner Pál, a Fidesz-KDNP, majd Vadai Ágnes a baloldali Összefogás és Nunkovics Tibor a Jobbik jelöltje adta az íveket Esztergomban. Végül az LMP zárta a sort, Prommer Mátyás ugyanis végül csütörtökön szintén eljutatta az aláírásokat az illetékes hivatalnak.

Így tehát összesen négyen indulnak április 6-án, bár hétfőig még a további 21 aspiráns közül is többen bejelentkezhetnek az aláírás gyűjtő ívekkel.

Komárom-Esztergom megye választókerületeiben összesen 16 jelöltet regisztráltak eddig – Komáromban és Tatabányán is egyaránt 6 főt. Megyénkben viszonylag kevesen adták le a szükséges aláírásokat, mivel a hasonló méretű megyékben 22-24, vagy annál is több jelölt került nyilvántartásba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.