Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 10. 14:41, szombat | Belföld
Forrás: STOP

260 lóerővel búcsúzik a Honda a kétliteres szívómotortól

260 lóerővel búcsúzik a Honda a kétliteres szívómotortól

Elkészült a Honda Civic Type R MUGEN 2.2, ami a szívómotorokból előcsalt kőkemény lóerőknek állít emléket.

Véget ér a Honda kétliteres, K20 kódjelű szívó benzinmotorjának gyártása. Ez a motor korábban olyan teljesítményeket pakolt turbó nélkül a Civic Type R és az S2000 motorfedelei alá, amilyeneket más gyártók még feltöltővel sem tudtak produkálni. Eme bámulatos karriernek állít emléket a Honda a Civic Type R MUGEN 2.2 modellel.

A kétliteres szívómotor űrtartalmát a jubileumi kiadás kedvéért 2.2 literesre - ahogy az a nevéből is kivehető volt - (2156 köbcenti) növelték, egy némi motorvezérlő-tuninggal pedig feltornázták a teljesítményt 260 lóerőre és 240 Nm forgatónyomatékra. Az erő természetesen az első kerekeket hajtja, turbó nélkül.

"A környezetvédelmi előírások miatt az erős szívómotorok ideje lejárt. A Civic Type R MUGEN 2.2 méltó befejezése a K20 motor karrierjének és a szívómotoros Type R-eknek is" - mondta Hiro Toyoda, a Honda házi tuningrészlegének számító MUGEN európai elnöke.

Azt egyelőre nem tudni, hány darabos szériát tervez a Honda a speciális kiadásból.

STOP

Címkék: honda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.