Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 30. 10:47, kedd | Helyi
Forrás: Koller József

40 év után találkozott az esztergomi bajnokcsapat

40 év után találkozott az esztergomi bajnokcsapat

40 év után találkoztak az 1973-1974 NB III-as Esztergomi Vasas Bajnokcsapat tagjai szombaton. Az egykori bajnokokat az évforduló kapcsán emlékéremmel tüntette ki a megyei labdarúgó szövetség.

Szeptember 27-én, szombaton az Esztergomi Vitézek Rögbi Club nagyszabású és sokrétű rendezvényei között, hangulatos megemlékezésre is sor került. Itt találkoztak ugyanis azok az egykori labdarúgók, akik négy évtizeddel ezelőtt az NB III Duna Csoportjában Osvald Béla a kiváló edző irányításával bajnokságot nyertek.

Az RCH dísztermében megtartott találkozón megjelent Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyülés elnöke, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei elnökségi tagja, valamint Erős Gábor FIFA játék vezető is, a megyei labdarugó szövetség elnökségi tagja. Popovics György köszöntötte a volt bajnok csapat edzőjét, Osvald Bélát, Tarnoczi Imre technikai igazgatót, Takács Gábor szakosztályvezetőt a játékosokat, feleségeket. Méltatta a múlt eseményit, elismerését fejezte ki a csapat tagjainak, hogy teljesítményükkel beírták magukat Esztergom sport történetébe. Befejezésül minden egyes csapat tagnak névre szóló emléklapot adott át az 1973-74-es bajnoki idényben az NB III-as Dunamenti csoportban nyert bajnoki címe elismeréseként. Az Emléklap mellett még értékes könyvjutalomban is részesítette a rég múlt bajnokait.

40 év után találkozott az esztergomi bajnokcsapat

Popovics György elismerő szavai után Erős Gábor FIFA játékvezető köszöntötte a megjelenteket, méltatta a bajnok csapat érdemeit, majd felolvasta Khéner László az MLSZ megyei igazgatójának levelét melyben utólagosan, gratulálva bajnokcsapat vezetőinek és tagjainak, aranyérmeket (1974-ben emlék plakettet) adott át.

Ezek után Popovics György és Erős Gábor egy-egy szál virággal kedveskedett a jelenlevő hölgyeknek.Végezetül Koller József csapatkapitány a csapat nevében könyvajándékot adott át az akkori vezetőknek Osvald Bélának, Tarnoczi Imrének és Takács Gábornak.

Koller József beszámolójából kiderül, hogy a továbbiakban az igen jó hangulatu találkozón közös ebéd után a bajnokok felelevenítették a rég múltban történteket, elbeszélgettek örülve egymásnak. Késő délutánra járt, mikor elköszöntek egymástól, megfogadva, hogy öt év múlva újra találkozni fognak.

40 év után találkozott az esztergomi bajnokcsapat

A találkozón részt vett: Popovics Győrgy, Erős Gábor, Hernádi Gyula, Varga Tibor, Göbölös György, Nagy József, Balogh József, Szenczi István, Nebehaj Ferenc, Mészáros Tibor, Osvald Béla, Markó Béla, Cserép István, Kara Dániel, Jámbor Gábor, Takács Gábor, Tarnoczi Imre, Schalk Károly, Ormándi Imre, Koller József és György Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.