Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2021. Szeptember 01. 09:49, szerda | PR
Forrás: (x)

5 játék, amellyel játszva tanulnak a legkisebbek (X)

5 játék, amellyel játszva tanulnak a legkisebbek (X)

A gyermekkor nem csak kicsi, de a szülők számára is izgalmas. Napról napra beszélgetnek, kutatnak és új fizikai készségeket szereznek. Kétéves korukban már valóban kapcsolatba lépnek a világgal és a játékaikkal.

A hidegebb napok beköszöntével, amikor a sétálás vagy a játszótérre járás már problémás, illetve a járvány felélénkülésvel érdemes mással is lekötni a gyerekek figyelmét.

Hasznos a ház körüli munkák során

Sokunkban még élénken élnek azok az óvodáskori játékok, amelyekkel a legjobban szerettünk játszani gyermekként. Egyik ilyen, a játékkonyha. Amellett, hogy szórakoztató és felélénkítheti később a főzés iránti érdeklődését, segít a gyereknek megismerkedni a fizikai világgal, gyümölcsökkel, zöldségekkel és magával a főzéssel. Tehát amellett, hogy ez a játék hasznos, praktikus is, hisz egy kis helyigényű konyha mindössze 1 méter magas. Az egyszerű darabok mellett már vannak fejlettebb változatok is, melyben például a tűzhely buborékokat ad és zizeg.

Van valami a porszívókban, ami leköti a kisgyermekek figyelmét. Nem tudjuk megmagyarázni, de mindenképp ajánlhajuk ezt a klassz játékot. Mint az előzőnél, itt is vannak továbbfejlesztett típusok, melyek közül az állítható intelligens porszívó felszívja a „por” darabokat, és tanulási játékokat is tartogat a gyermeke számára. Ráadásul, fények, hangok és pattogó labdák növelik az izgalmat. Lehet, hogy a gyereke egyszer át is tér az igazira!

Hasonlóan a játékkonyhához, a pénztár ugyancsak a hagyomás ovis játékok közt van számon tartva. A fiatalabb gyerekeknek, akik még nem állnak készen a pénz megismerésére - de még mindig szeretnek vele játszani -, ez az egyik legjobb játékszer. A gombokat és a túlméretezett "érméket" a kisujjak könnyen meg tudják fogni, a regiszter pedig erős és elbűvölő.

Az örök klasszikus

Ha gyerekjátékokról beszélünk, akkor mindenkinek négy betű jut elsőként az eszébe: L-E-G-O. Ennek bizonyítéka, hogy ha szupermarketbe, játékboltba vagy esetleg webáruházba tévedünk, több polc is a kockáknak van szentelve. A legkisebbek számára a Duplo típusú modellek ajánlottak, hiszen nagy méretűek, könnyen megfoghatók, így egész biztosan nem fogják lenyelni. Az építőkockákon kívül minden doboz tartalmaz figurákat, állatokat, élelmiszereket vagy akár járműveket is, így a Duplo készleteket nemcsak építeni szórakoztató, de utána a játék is legalább annyira élvezetes.

Címkék: duplo, gyerek, játék, lego

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 14:01, szerda | PR

Gazdaságos fűtési tippek a Kazán WebShoptól

Talán soha nem volt még olyan fontos, hogy gazdaságosan fűtsük otthonunkat, mint most. A megemelkedett energia- és gázárak mindenkit gondolkodásra késztetnek, különösen most, közvetlenül a téli hónapok előtt.

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 10:34, péntek | PR

Ha van weboldalad, ezt 2023-ban meg kell tenned

Időben fel kell készülnöd a jövő évre, ha van weboldalad, vagy webshopod és nem csak Esztergom környékén, de országosan számítasz forgalomra.

2022. November 25. 10:33, péntek | PR

6 hely, ahol mindenképpen készíts fotót, ha Las Vegasban jársz

Napjainkban a közösségi oldalak népszerűsége töretlen. Ha te is szereted kitenni ezekre a legjobban sikerült képeidet, akkor mutatjuk is, hogy hol, milyen helyeken készíts képet, ha Las Vegasban jársz!