Hírek
2022. Január 14. 18:27, péntek |
PR
Forrás: (x)
5 rossz konyhai szokás, amelytől érdemes megszabadulni

A szokások gyakran nagyon mélyen belénk ivódnak, és nem is gondolunk rá, hogy adott esetben mennyi időt és energiát vesznek el, esetleg még balesetveszélyesek is.
Számos ilyen konyhai szokás van, ezek közül most ötöt mutatunk be!
Összevárjuk a mosogatnivalót
Amikor főzünk nagy a csábítás, hogy a használt edényeket és evőeszközöket csak bedobjuk a mosogatókagylóba vagy a mosogatógépbe, ez azonban nem célravezető. A felhalmozó mosatlant, főleg, ha már a maradékok is kezdenek rászáradni az edényekre, hosszabb idő alatt tudjuk eltüntetni, mintha a főzés közben felszabaduló holtidőket a mosogatásra használjuk fel. Ha mindig elmossuk azt a pár edényt vagy konyhai eszközt, amire már nincs szükség, a főzés végére alig marad valami!
Rendszerezés nélkül tárolunk
A hatékony konyhai munka egyik alapfeltétele az átlátható, rendszerezett konyha. Néhány egyszerű kiegészítővel, például fiókrendszerezőkkel, kosarakkal és üvegekkel esztétikus és praktikus módon oldhatjuk meg a tárolást – írja a 30felett.hu magazin.
A fiókrendszerezők segítségével az evőeszközöket, egyéb konyhai eszközöket rendezhetjük el megfelelően a fiókban, míg az átlátszó üvegek, a száraz hozzávalók (tészták, lisztek, müzlik) tárolásában lehetnek segítségünkre.
Életlen késeket használunk
Az életlen kések használata lassítja és balesetveszélyessé teszi a konyhai munkát. Tompa eszközökkel csak kínlódunk, szenvedünk, ezért nem szabad megfeledkezni a kések karbantartásáról, ami évente legalább egyszeri élezést jelent.
Tányéron aprítunk
A tányéron való aprítás mögött általában a sietség áll, esetleg meg akarunk spórolni plusz egy mosogatni való konyhai eszközt. Ne a vágódeszka legyen az! Biztonságosan és hatékonyan szeletelni csak vágódeszkán lehet, ha tálon aprítunk, a konyhai munkához használt kés, esetleg a konyhai munkalap is sérülhet.
Több helyen használjuk ugyanazt a szivacsot
Amikor a konyhában dolgozunk, és váratlanul el kell tüntetnünk valamilyen szennyeződést, talán nem is tudatosan, hanem reflexből a konyhai mosogatószivacshoz nyúlunk, ez azonban egyáltalán nem higiénikus.
Fontos, hogy minden konyhai feladatra külön tisztítóeszközt használjunk, a szivaccsal csak mosogassunk. Tartsunk a közelben egy törlőruhát a pult tisztántartásához, egyet kéztörléshez, egyet pedig a földre leeső maradékok felszedésére.
Írásunk a Bezs.hu magazin, a Pole Position és a Telehold közreműködésével készült.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Április 29. 12:49, kedd | PR
Amikor a mesterséges intelligencia segít a klímavédelemben Kate segítségével visszatér az élet a cecei erdőbe
István Imre (Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság), Sipos Katalin (WWF Magyarország), Suba Levente (K&H) Forrás: K&H/Lorkó Dávid
2025. Április 26. 09:04, szombat | PR
A Jánosik Kft. újjáépíti a Rákóczi-tábort
Megújul a sátoraljaújhelyi Rákóczi-tábor: a beruházás keretében négy korszerű új épület, valamint egy teljesen új étkező részleg valósul meg, összesen csaknem 2500 négyzetméteren.
2025. Április 26. 08:11, szombat | PR
Badacsonyi Loccsanás Húsvétkor
Kevés ember merészkedik be a Balatonba tavasszal és még kevesebb, aki a Balaton vízével locsolkodik Húsvétkor. Badacsonyban a kettő ötvözetét találták ki Húsvéthétfőre.
2025. Április 14. 09:26, hétfő | PR
A megújuló energia és az ingatlanfejlesztés húzza a zöldhiteleket
a K&H mind a vállalati, mind a lakossági zöld hitelek piacán 20 százalékos részesedéssel bír