Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 26. 08:13, szerda | PR
Forrás: (x)

5 szuper ötlet, amivel kicsalhatjuk a gyerekeket a kertbe

5 szuper ötlet, amivel kicsalhatjuk a gyerekeket a kertbe

Űrállomás, focipálya, állatkert és főhadiszállás - a családi ház udvarán sok különböző mini világ elfér, csak győzzük követni, hogy éppen melyik az aktuális kedvenc!

A gyerekek fantáziája nem ismer határt, azonban időnként nehéz őket rávenni, hogy felkeljenek a TV vagy a videojáték elől, és menjenek ki a szabadba. Szerencsére van néhány trükk a tarsolyunkban, amelyek segítségével könnyen kedvet csinálhatunk nekik, ahhoz, hogy szabadidejüket a jó levegőn töltsék.

Színház az egész világ…

Óvodai előadások és iskolai színdarabok: a gyerekek már egész korán megismerkednek a szerepléssel, amit aztán általában otthon is szívesen gyakorolnak. Nem kell sok, csupán egy pár kiselejtezett függöny egy nagy faágra aggatva és néhány ülőke a “nézőtérre”, és máris kész a családi színházterem.

Röpködni a boldogságtól

Ha van olyan eszköz, amit kötelező elhelyezni egy családi ház udvarán, akkor az a trambulin. Számos előnye közül érdemes kiemelni, hogy egy trambulin edzés nem csak szórakoztatja, hanem fejleszti is a gyerekeket, az egész család használhatja, ráadásul könnyen beszerezhető kedvenc családi webáruházunkból. És ha már egyszer felállítottuk, az egész család röpködni fog a boldogságtól.

Miniatűr művészeknek

A gyermeki kreativitás irigylésre méltó, és ha még tehetség is társul hozzá, csodálatos alkotások tudnak születni! A kreativitás fejlesztésének a kertben is megtalálhatjuk a módját, például ha egy nagy rajztáblával dobjuk fel valamelyik sarkot. A színes krétarajzok pedig nem csak a gyerekeknek okoznak örömet, kiváló dekorációként is funkcionálnak.

Manók és tündérek, gyertek!

Nem véletlen, hogy a legtöbb mese és rajzfilm központi szereplői az erdők mitikus lakói: a manók és a tündérek, hiszen az erdőt járva gyakran még felnőtt fejjel is mesébe illőnek írjuk le az elénk tárulkozó sajátos világot. Ezt a környezetet is könnyedén imitálhatjuk a kertben, például olyan természetes elemek hozzáadásával, mint a fűzfakunyhó, a rönk ösvény és a kavicságy.

Mesterségem címere...

Egy fejlődésben lévő személyiség folyamatosan monitorozza az őt körülvevő világot, kóstolgatja, próbálgatja az újdonságokat. A különböző szerepjátékok (papás-mamás, állatos, főzőcske) mind hozzájárulnak a gyermek személyiségének kialakulásához. A kertben biztosan elfér egy kis gyerekkonyha vagy egy “varázsdoboz” tele jelmezekkel és kellékekkel, hogy a csöppségek nyugodtan kísérletezhessenek identitásukkal.

Fotó: canva.com

Címkék: gyerek, pepita.hu, trambulin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.