Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Március 16. 09:45, csütörtök | PR
Forrás: (x)

5 tipp az okos és kiszámítható építkezéshez

5 tipp az okos és kiszámítható építkezéshez

Építkezni rendkívül felelősségteljes dolog, hiszen számos buktatóra oda kell figyelnünk, ha nem szeretnénk extra költségekkel és jelentős csúszással számolni. Hogyan válasszunk kivitelezőt?

Mit tegyünk meg minden héten, miután elindult az új házunk vagy irodánk építése? Mutatjuk az 5 legfontosabb tippet!

1. Készítsünk pontos költségvetést!

Mielőtt belevágnánk a kivitelező keresésébe és elkezdenénk pénzt lapátolni az építkezésbe, először is gondoljuk át alaposan a terveinket. Mekkora házat szeretnénk? Szükségünk van-e garázsra, vagy megteszi az is, ha otthonunk előtt parkolunk? Mérjük fel részletesen és reálisan az igényeinket.

Az “addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér” elve itt is tökéletes iránymutató, hiszen hiába álmodozunk többemeletes luxus házról, ha az anyagi kereteink nem biztosítják ezt a lehetőséget. Tervezzünk a jövőre nézve, de semmiképp ne döntsünk olyan építkezési projekt mellett, amely veszélyezteti az anyagi stabilitásunkat.

Készítsünk egy kis táblázatot a bevételeinkről és a kiadásainkról, majd jelöljük ki az építkezésre fordítható maximális összeget.

2. Válasszunk megbízható kivitelezőt!

Legyen szó kisebb-nagyobb építkezésről, az ideális kivitelező megtalálása mindig hatalmas stresszfaktort jelent. Az interneten bizonyára rengeteg generálkivitelezőt fogunk találni, akik rendkívül csábító ígéretekkel próbálnak ügyfeleket szerezni, de legyünk résen, és ne ugorjunk elsőre fejest egy jónak tűnő ajánlatba.

Kérdezzük meg, hogy volt-e már hasonló projektje, illetve kérjünk referenciákat is. Már abból is sok minden kiderülhet, hogy milyen gyorsan és milyen alapossággal ad választ a felmerülő kérdéseinkre.

TIPP: Érdeklődjünk bátran a konkrétumokkal kapcsolatban is. Ha például garázst szeretnénk építtetni, kérdezzünk rá, hogy a talajcsavar használatát vagy a betonozást tartja-e megfelelő választásnak. Ha a kivitelező képben van a talajcsavar árával és előnyeivel, illetve a betonozással kapcsolatban is, a részletes tájékoztatás már okot adhat a bizalomra.

3. Tartsuk be maradéktalanul a szabályokat!

Mindenről készüljön szerződés, és soha ne menjünk bele még a legkisebb szabálytalanságba sem. Később ugyanis súlyos büntetést kaphatunk, és rengeteg pénzünkbe kerülhet a kiszabott bírság megfizetése. Ha a kivitelező szabálytalanul szeretne eljárni, azonnal mondjunk nemet rá. Így az építkezés után is nyugodtan alhatunk, tudván, hogy semmiféle büntetésre nem kell számítanunk.

4. Látogassunk ki minden héten az építkezésre!

Ha tehetjük, hetente egyszer mindenképpen ellenőrizzük személyesen is az építkezés menetét. Persze nem kell minden nap a kivitelezők nyakára járni, azonban a személyes látogatásunkkal jelezzük, hogy fontos számunkra az építkezés gördülékeny haladása.

Napjainkban számos kivitelező már élő felvételt is biztosít az építkezésről néhány kamera kihelyezésével. Ha erre lehetőségünk nyílik, érdemes élni vele, de még ekkor sem szabad elhanyagolni a személyes látogatásokat.

5. Ne engedjük, hogy évekig húzódjon a projekt!

Ha valami nem az ütemterv szerint halad, ne habozzunk megkérdezni a kivitelezőt a dolgok állásával kapcsolatban. Érdeklődjünk a késés okáról, és természetesen arról, hogy mikorra várhatjuk az eredményeket. Egy-két kisebb csúszás még a legprofibb építkezéseken is előfordul, de ha rendszeresen megtörténik, akkor a megkötött szerződésre hivatkozva jelezzük, hogy itt az ideje egy kicsit felpörögni.

A fenti tippek megfogadásával máris hatalmas lépést teszünk a stresszmentes építkezés irányába. Tervezzünk precíz költségvetést, válasszunk korrekt kivitelezőt, tartsuk be az összes szabályt, és felügyeljük személyesen az építkezés menetét. Tegyünk meg mindent a sikeres építkezés érdekében, hogy minden úgy történjen, ahogyan elképzeltük!

Média partner: DLX MEDIA marketing ügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.