Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 21. 18:04, csütörtök | Helyi
Forrás: ITE

5 tipp, ha kizártad magad otthonról!

5 tipp, ha kizártad magad otthonról!

Ebben az állandó rohanásban bizony könnyen megeshet, hogy egyszerűen nem vagyunk elég körültekintőek.

Égve marad a lámpa, ha elhagyjuk a lakást, vagy nyitva hagyunk egy ablakot résnyire – ezekből katasztrófa talán ugyan nem lesz, de ha otthon felejtődik az a bizonyos mindenre jó kulcscsomó, az számos problémát okozhat a nap folyamán. A nap végén pedig hiába keressük a táska alján a lakáskulcsot, rá kell jönnünk, hogy jól kibabráltunk magunkkal. Összegyűjtöttünk most szám szerint 5 olyan tippet, ami segíthet abban, hogy könnyebben találj megoldást erre a kelletlen helyzetre!

Első és legfontosabb: csak semmi pánik!

Több oka is lehet annak, hogy nem találod a kulcsod. Lehet, hogy elhagytad valahol – és ez a rosszabbik eset –, vagy egész egyszerűen bent hagytad a lakásban. Előbbivel számolva, ha nincs bent a lakásban a pótkulcs, vagy esetleg egy legjobb, megbízható barátnál, szülőknél, bizony zárcsere fog történni. Ebben az esetben a jó hír az, hogy a vadiúj zárral vaidúj kulcsok is járnak, amikre bizonyára mindennél jobban fogsz ügyelni, hogy ne fordulhasson elő még egyszer ilyesmi. Ha megnyugodtál, és eszedbe jutott, hol lehet a kulcs, jöhet a következő lépés.

Itt a kulcs, hol a kulcs

Ha elővigyázatosságból biztos helyen tartasz egy pótkulcsot, akkor számodra véget is ér ennél a pontnál cikkünk. Ha viszont sehol egy alkalmas kulcs, akkor jöhet a folytatás: semmiképpen ne kezd el feszegetni a zárat, vagy eltörni a kilincset – ezzel ugyanis nem csak, hogy nem fogsz bejutni, de plusz kiadást is okozhatsz magadnak, az esetleges sérülésekről már nem is beszélve.

Hagyd ki a szomszédot a dologból, hacsak nincs nála egy pótkulcs

Mindannyian jól ismerjük, vagy legalább hallottunk már a mindentudó szomszéd nénikről – azonban, hacsak nincs a birtokukban valóban egy életmentő pótkulcs, ne zaklasd őket szerszámokért, melyekkel kétségbeesésedben kezdesz neki feszegetni az ajtódat. Ezekkel az eszközökkel biztosan többet ártasz majd, mint amennyi hasznot hozhat a dolog, a felesleges hangzavart, anyagi károkat és további esetleges sérüléseket nem is említve.

Használd a józan paraszti eszedet

Nem tudod kinyitni az ajtót, mert valamilyen oknál fogva nincs nálad a kulcsod, és nem is elérhető jelenleg egy pótkulcs sem. Ha te ezt nem tudod most megoldani, bízd szakemberre a munkát! Nyugodt szívvel hívj ki egy szakit, ő az, aki a leggyorsabb tudja orvosolni a problémádat – hiszen napról napra találkozik feledékeny/szétszórt lakókkal.

Ne félj, a súlyos anyagi kár egyáltalán nem garantált

Ma már olyan technikákkal vannak felvértezve a szakemberek, amikkel nem csak, hogy pillanatok alatt oldják meg a gondodat, de nagy eséllyel egyáltalán nem fog tárgyi károd származni a dologból. A roncsolásmentes ajtónyitással sem az ajtódban, sem a záradban nem esik kár, és máris bent lehetsz a lakásban!

Címkék: zár, zárcsere

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.