Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2020. Július 13. 18:19, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

500 forintért egész nap hajókázhatunk már Esztergomból is!

500 forintért egész nap hajókázhatunk már Esztergomból is!

Újabb hajójáratok indulnak a népszerű lehetőség kibővítéseként. Már Esztergom is bekapcsolódik a dunakanyari hop-on hop-off hajókázási lehetőségbe.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Völner Pál államtitkár, mint a térség országgyűlési képviselője, és Spányik Gábor, a MAHART PassNave Kft. ügyvezetője jelentette be a nagy sikerű dunakanyari körjárathoz kapcsolódó két új hajójárat indulását a dömösi kikötőben hétfőn.

A MAHART PassNave Kft., mint többségi állami tulajdonban lévő társaság, a vonatpótló hajójárat sikerein felbuzdulva indította el dunakanyari hop-on hop-off járatát, mely Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon közlekedik.„A járat népszerűségét látva indokolttá vált további lehetőségek bekapcsolása a hajózásba. Ez alapján örömmel jelentjük be, hogy kapcsolódó körjáratot kapcsolunk a nagy sikerrel működő Hop-on hop-off, valamint a menetrendi szentendrei járathoz” – közölte a hajótársaság közleményében.

Az Esztergom és Zebegény között közlekedő új járat pénteken, szombaton és vasárnap, naponta két alkalommal közlekedik, és Zebegényben lehetőséget biztosít a dunakanyari Hop-on hop-off járatra történő átszállásra. A járat e hét péntektől várja utasainkat.

A másik menetrendi újdonság Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád útvonalon közlekedik a nagyobb távolság miatt napi egyszer pénteken, szombaton és vasárnap, mely szintén e hét pénteken indul.

Jegyár: egységesen 500,-Ft/fő/nap, kerékpár 200,-Ft/dbEzek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 08:40, szombat | Helyi

Összesen 50 szabályszegőt büntettek meg a belvárosban

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az esztergomi rendőrök a közterület-felügyelet munkatársaival közösen, amelynek során a megállási és várakozási tilalmak megszegését helyezték előtérbe.

2020. Augusztus 08. 07:49, szombat | Helyi

Újabb ittas vezetőt fogtak

Egy 73 éves férfinél jelzett a szonda.

2020. Augusztus 08. 05:00, szombat | Helyi

Tanári állást kínál a Kolping iskola

Az Esztergomi Kolping Katolikus Szakképző Iskola álláspályázatot hirdet német nyelv szakos oktatói munkakör betöltésére.

2020. Augusztus 07. 18:46, péntek | Helyi

Elfogtak egy pilismaróti rablót

Az esztergomi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, azt a 26 éves pilismaróti férfit, aki ismerősét bántalmazta, és elvette a pénzét.