Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 20. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: kemöh

57 milliós esélyegyenlőségi program indul a térségben

57 milliós esélyegyenlőségi program indul a térségben

Sikeresen pályázott a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program felhívására.

Az 57 millió forint európai uniós támogatás segítségével olyan beavatkozásokat terveznek, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok helyzetét javítják helyi és területi szinten is. Ennek érdekében Megyei Felzárkózási Fórumot alakítanak, feltérképezik a szolgáltatási hiányokat és koordinálják a konkrét felszámolásukat célzó beavatkozások megvalósítását, együttműködések létrejöttét.

A cél egy olyan széles körű összefogás, konzultációs rendszer megteremtése a megyében, amely hozzájárul a hátrányos helyzetű csoportok problémáira adható válaszok kidolgozásához és megvalósításához. Ennek érdekében a megyei önkormányzat többek között vállalta egy megyei felzárkózási fórum felállítását, az esélyegyenlőség érdekében munkálkodó szervezetek –, családsegítő és gyermekjóléti szolgálatok, oktatási intézmények, nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek – bevonásával. Ezen túl felzárkózási szakembert és koordinátort alkalmaz, akik feltérképezik a hiányosságokat, a speciális problémákat. A fórumnak és munkacsoportjainak pedig ezek felszámolása érdekében megoldásokat kell keresnie a helyi szereplőknél rendelkezésre álló eszközök és szolgáltatások bevonásával. A projektben gyakorlati ismereteket átadó rendezvényeket is tervez a megye, amelyeken többek között egyéni életvezetési, családi életvitelre nevelési, adósságkezelési, az önfoglalkoztatás, képzést, elhelyezkedést támogató programok, jó gyakorlatok is megismerhetők lesznek.

A projektnek köszönhetően a mélyszegénységben élők, romák, gyermekek, nők, idősek és a fogyatékkal élők kaphatnak segítséget, és a megvalósítók remélik, hogy a Fórum és a hozzá kapcsolódó tematikus munkacsoportok hosszú távon képesek lesznek a felhalmozott eredmények hasznosítására, ezzel is biztosítva a projekt szakmai fenntartását.

A projekt várhatóan novemberben elején kezdődik és 2020 novemberében fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.