Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 01. 20:27, csütörtök | Helyi
Forrás: (x)

8 érv a vibrációs tréner mellett

8 érv a vibrációs tréner mellett

A vibrációs trénerek két formában léteznek. Az egyik a vertikációs hintával rendelkező vibrációs tréner, a másik a vibrációs rezgéssel működő vibrációs tréner.

A különbség abban rejlik a két vibrációs tréner között, hogy milyen gyakorlatokat tudunk azokon végezni, illetve a vibrációs tréning célja is eltérő a két tréner esetében. Míg a vertikális hintával rendelkező tréner elsősorban a fogyásra összpontosít, addig a másik verzió leginkább az izomerősítést segíti elő. Azonban mindkét vibrációs tréner számtalan más előnnyel is rendelkezik. Nézzünk meg most 8 olyan előnyt, amelyek rendkívül népszerűvé teszik ezeket a sporteszközöket.

1. Alakformálás és izomerősítés

A két vibrációs tréner tehát abban tér el, hogy az egyik a fogyásra, míg a másik az izmok erősítésére koncentrál. A vibrációs tréner nem pusztán a testtartás javítását segíti elő, de a csontozat és az izomzat erősítését is. Amennyiben a csontok és az izmok megerősödnek, úgy akár örökre megszabadulhatunk a fájdalomtól.

2. Javítja a fizikai teljesítményt

A vibrációs tréner másik nagy előnye, hogy eredményesen javítja a fizikai teljesítményt. A rendszeres vibrációs edzés hozzájárul az izmok lazításához, fokozza a rugalmasságot és növeli a mozgástartományt.

A vibrációs trénert egy-egy nehezebb edzést követően is használhatjuk, hiszen ez elősegíti, hogy az izmokból eltávozzon a felgyűlt tejsav, ami sok esetben okozza az izmok befeszülését és azok fájdalmát is előidézheti.

3. Fájdalmat csillapít

A vibrációs trénert rehabilitációs célokra is fel lehet használni. Az izom-, az ízületi - és az idegfájdalmat sok esetben a gyulladás okozza. A vibrációs tréner azonban ellazítja az izmokat, serkenti a vérkeringést és a fájdalom csillapításában is aktívan részt vesz.

4. A csontritkulás megelőzését is segíti

A csontritkulás egy komoly betegség, hiszen ilyenkor a csontok sűrűsége és tömege lecsökken. A csontok akkor is elgyengülhetnek és törékennyé válhatnak, ha az izmok leépülnek, hiszen ilyenkor a csontokra nagy teher hárul. A vibrációs tréner segít az izmok megerősítésében. Emellett olyan hormonok is termelődhetnek a szervezetben a vibrációs tréner használata közben, amelyek megakadályozhatják, hogy a csontok sűrűsége csökkenjen.

5. Elősegíti a fogyást

A vibrációs tréner másik nagy előnye, hogy elősegíti a fogyást. A vibrációs tréner gyorsabb anyagcserét eredményez. Amennyiben gyorsabb az anyagcsere, úgy több kalóriát és zsírt képes égetni a szervezet, ami pedig fogyást eredményez.

6. Serkenti a vérkeringést

A vibrációs trénerek rendszeres használata a vérkeringés serkentését is megtámogatják. A vérkeringés fokozása azért nagyon hasznos, mert így több oxigén jut a sejtekhez és a szövetekhez. Márpedig, ha több oxigén jut a testünkbe, az agyunkba, úgy sokkal koncentráltabbak, fittebbek és energikusabbak leszünk.

7. A vibrációs tréner és a relaxáció

A vibráció voltaképpen nem más, mint a test masszírozása. Ez jó hatással van a vérkeringésre, a nyirokkeringésre, de segíti a test ellazulását és ezzel együtt a test pihenését is.

8. Vibrációs tréner időhiányban szenvedőknek

Az emberek állandóan rohannak és sokat stresszelnek a mai világban, így csak kevés idő jut a rendszeres testmozgásra. A vibrációs trénerek azért is nagyon hasznosak, mert ezek a gépek elvégzik helyettünk a nagy munkát, és még az egészségünket is szolgálják. Különösen azoknak a személyeknek ajánlott, akik ülőmunkát végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT