Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. November 26. 20:46, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

A Bástyába költözhet a piac?

A Bástyába költözhet a piac?

Az ingatlanspekulánsosoknak esélyük sincs lekövetni a változásokat, sokadszorra fut neki a képviselő-testület a piac elhelyezésének.

Fél éven belül harmadszor dőlhet el „véglegesen” az esztergomi piac sorsa: egy alkalommal a Simor utcán belül, de az úttest helyett az azt szegélyező üres telken, illetve szomszédos ingatlan helyén jelölték ki a piac helyét. Ez az úgynevezett tömbösített megoldás, amivel a piacosok többsége is egyetértett, a polgármester is támogatott. Nem sokkal később azonban a képviselők visszavonták a döntést, és a jelenlegi ideiglenesen helyen határozták meg a végleges piacot.

Most kedden azonban ismét napirendre kerül a kérdés, ezúttal az eddigi két helyszín mellett megjelenik a logikusnak tűnő Bástya-áruház, amely vásárcsarnokként funkcionálna. Az önkormányzat még nyáron szerzett tulajdonjogot az épületben, és bár a környezetét azonnal elkezdte rendezni - a rámpa-torzót lebontotta, a murvás parkolót jelenleg térkövezik – az épületnek magának eddig nem neveztek meg funkciót.

A korábbi piac-szavazásokon a polgármester ugyan már utalt erre a lehetőségre, az azonban talán a teljesen megtévesztett ingatlanspekulánsosoknál jobban csak az érintett ingatlantulajdonosokat és a képviselő-testületet lephette meg, hogy ily gyorsan napirendre is kerül a téma.

A Bástya mellett a tömbösített és a jelenlegi ideiglenes helyszín szerepel alternatívaként, a keddi testületi ülésen kiderül, hogy a képviselők hogy döntenek.

Akárhogy is, az előzményeket figyelembe véve azért túl nagy tétben nem fogadnánk arra, hogy a végső végleges helyszín derül majd ki, holott jó lenne végre túllépni ezen, és nekilátni a megvalósításnak, folytatva a most megkezdett belvárosi felújításokat.

Címkék: bástya, esztergom, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.