Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Április 23. 19:14, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A csatornahálózattal együtt épül tovább a Csenkei út

A csatornahálózattal együtt épül tovább a Csenkei út

Az ivóvíz- és szennyvízcsatorna hálózat is megépül a Csenkei úton, ezek tervezése és a szükséges források biztosítása miatt csúszott az út aszfaltozása.

A csatornázás májusban kezdődik, a rákötési lehetőségekről, kötelezettségekről levélben értesítik az érintetteket.

Tavaly elkezdődött a Csenkei út aszfaltburkolatának kiépítése, amelyhez az önkormányzati önerő mellett 150 millió forint állami támogatást is elnyert Esztergom. A munkálatok néhány hónapja szünetelnek, mint kiderült azért, mivel időközben lehetőség nyílt arra, hogy az illetékes vízműszolgáltatóval együttműködve kiépüljön az ivóvíz- és szennyvízcsatorna hálózat is.

Az ÉDV Zrt. és az önkormányzat ez alatt az idő alatt sikeresen egyeztetett az évtizedek óta halogatott csatornafejlesztés ügyében, amelynek köszönhetően heteken belül elkezdődik Szamárhegy és Búbánatvölgy területén a hálózat kiépítése.

Első körben a Kettőspince felől a Csenkei útig készül el a gerinchálózat, ehhez csatlakozik a 11-es út és a Meggyfás utca közti szakasz, majd ezt követően a Meggyfás utca-Fárikúti út közötti rész.

Az önkormányzat finanszírozásában elkészültek a tervek, a szükséges engedélyeztetések jelenleg is zajlanak, és heteken belül elkezdődhet a csatornahálózat építése, azt követően pedig az aszfaltburkolat elkészítése. A víziközmű fejlesztést az ÉDV Zrt. és az önkormányzat közösen finanszírozza, előbbi a munkálatok teljes költségeit, utóbbi a tervezés mellett a beruházás anyagköltségeit fedezi.

A csatornahálózat kiépítésével minden érintett ingatlannak nem csak lehetősége lesz rákötnie a hálózatra, hanem érdeke is: megszűnhetnek az egyre komolyabb talajterhelést okozó, úgynevezett szivárgó típusú emésztők, miközben a közművesített ingatlanok értéke is jelentősen növekszik.

Az érintett ingatlanok tulajdonosait az önkormányzat információink szerint a következő hetekben levélben keresi meg tájékoztatás és egyeztetés céljából.
A Csenkei úti csatornafejlesztés a következő években tovább folytatódhat a Fárikúti út – 11-es út között, valamint a csatlakozó utcákban is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 08:55, szerda | Helyi

Bemutatta esztergomi képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP

Hernádi Ádám polgármester-jelölt mellett bemutatták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit is kedden.

2019. Július 17. 08:06, szerda | Helyi

Megvan, hogy hol épül meg Esztergom új futópályája

Ingyenesen lehet majd használni.

2019. Július 17. 05:01, szerda | Helyi

Új szemszögből is látható Esztergom – VIDEÓ

Szilas Balázs Esztergomi pillanatok címmel újabb látványos videót tett közzé a minap, amit mi is megosztunk.

2019. Július 17. 05:00, szerda | Helyi

Gyerekprogramokkal hamarosan Sárkányszelídítő Jazz Napok!

Idén már a második Sárkányszelídítő Jazz Napoknak ad otthont a Szentgyörgymezői Olvasókör augusztus 2-től 4-ig.