Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2013. December 11. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

A Dunába akart ugrani egy nő az éjjel Esztergomban

A Dunába akart ugrani egy nő az éjjel Esztergomban

Az esztergomi híd korlátjáról szedték le a rendőrök azt a nőt, aki a Dunába akart ugrani az éjjel. Az asszonyt kórházba szállították. Mellette még két életet mentettek a napokban a rendőrök és mentők a megyében.

Esztergomban egy asszonyon segítettek a rendőrök december 11-én. Éjfél után figyeltek fel rá az egyenruhások, amikor elhaladtak a Kis-Duna felett átívelő Árok utcai híd mellett. Látták, hogy a nő a korlátnak támaszkodik, és mereven bámulja a vizet. Pár másodperccel később az asszony már fent ült a korláton, egyik lábát a víz fölé lógatta. A járőrök egyike odasétált hozzá és folyamatosan szóval tartotta, majd karjánál fogva lesegítette őt korlátról. Az asszonyhoz az egyenruhások mentőt hívtak és kórházba szállíttatták.

Tatabányán a lakásából kikiabálva kért segítséget egy mozgáskorlátozott asszony december 10-én. Elesett a kerekes székével és nem tudott felállni. Szomszédai meghallották kiáltását és értesítették a rendőrséget. A járőrök a bejárati ajtót zárva találták, így a tűzoltókat kérték meg, hogy a megfelelő szerszámokkal nyissák ki azt. Közben hazaérkezett a sérült lánya, aki a lakásba beengedte a rendőröket és a helyszínre érkező mentőápolót, aki kórházba szállította az asszonyt.

Feltehetően megfagyott volna az a férfi, akin december 10-én segítettek a rendőrök és a mentőszolgálat. Tatabányán egy lépcsőház előtt feküdt a fagyos talajon magatehetetlenül. Az egyik ott lakó szólt a rendőröknek, tegyenek valamit, mert látta, hogy a bajba jutott egyedül nem tud meleg helyre húzódni. Az egyenruhások nem tudtak kommunikálni a férfival, ezért rossz egészségi állapota miatt mentőt hívtak hozzá. A mentőápoló a kórházba szállította.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.