Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. December 11. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

A Dunába akart ugrani egy nő az éjjel Esztergomban

A Dunába akart ugrani egy nő az éjjel Esztergomban

Az esztergomi híd korlátjáról szedték le a rendőrök azt a nőt, aki a Dunába akart ugrani az éjjel. Az asszonyt kórházba szállították. Mellette még két életet mentettek a napokban a rendőrök és mentők a megyében.

Esztergomban egy asszonyon segítettek a rendőrök december 11-én. Éjfél után figyeltek fel rá az egyenruhások, amikor elhaladtak a Kis-Duna felett átívelő Árok utcai híd mellett. Látták, hogy a nő a korlátnak támaszkodik, és mereven bámulja a vizet. Pár másodperccel később az asszony már fent ült a korláton, egyik lábát a víz fölé lógatta. A járőrök egyike odasétált hozzá és folyamatosan szóval tartotta, majd karjánál fogva lesegítette őt korlátról. Az asszonyhoz az egyenruhások mentőt hívtak és kórházba szállíttatták.

Tatabányán a lakásából kikiabálva kért segítséget egy mozgáskorlátozott asszony december 10-én. Elesett a kerekes székével és nem tudott felállni. Szomszédai meghallották kiáltását és értesítették a rendőrséget. A járőrök a bejárati ajtót zárva találták, így a tűzoltókat kérték meg, hogy a megfelelő szerszámokkal nyissák ki azt. Közben hazaérkezett a sérült lánya, aki a lakásba beengedte a rendőröket és a helyszínre érkező mentőápolót, aki kórházba szállította az asszonyt.

Feltehetően megfagyott volna az a férfi, akin december 10-én segítettek a rendőrök és a mentőszolgálat. Tatabányán egy lépcsőház előtt feküdt a fagyos talajon magatehetetlenül. Az egyik ott lakó szólt a rendőröknek, tegyenek valamit, mert látta, hogy a bajba jutott egyedül nem tud meleg helyre húzódni. Az egyenruhások nem tudtak kommunikálni a férfival, ezért rossz egészségi állapota miatt mentőt hívtak hozzá. A mentőápoló a kórházba szállította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.