Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 03. 07:34, hétfő | Helyi

A Fidelitas üdvözli az EKE etikai kódexének ajánlásait

A Fidelitas üdvözli az EKE etikai kódexének ajánlásait

A Fidelitas Esztergomi Szervezete üdvözli az Esztergomi Keresztény Egyesület február elején megjelent etikai kódexét...

...mivel szervezetünk alapszabályának értelmében eddig is hasonló alapvetések alapján működött illetve a jövőben működni fog.

Az EKE februári közleményét nagy örömmel fogadta az esztergomi Fidelitas elnöksége, mivel az etikai kódexben meghatározottak több helyen párhuzamba állíthatók szervezetünk 2007. április 14. napján életbe lépett új, országos alapszabályával. A Fidelitas jobbközép irányultságú, polgári, konzervatív és kereszténydemokrata gondolkodású ifjúsági tömörülés 1996-os alapításától számítva kiemelten fontosnak tartja a párbeszéden alapuló demokratikus politikai kultúrát. Ennek szellemében vettünk részt az esztergomi társadalmi életben, ezért részünkről a továbbiakban sem lehet akadálya az EKE által a kódexben leírt kölcsönös tiszteletnek, odafigyelésnek és egymás meghallgatásának.

Alapszabályunk kimondja, hogy az új nemzedék képviseletében való politizálás alapköve az Európa szellemi-kulturális alapját jelentő kereszténység és a szabad európai nemzetek közös történelmi hagyományai, amelyekkel szintén összhangban van az általunk üdvözölt etikai kódex.

A közjó szem előtt tartása, a korrupció távoltartása és a közösség érdekeinek az egyéni érdekek elé helyezése szintén alapvető célja volt és lesz szervezetünk eddigi és jövőbeni működésének is.

A Fidelitas Esztergom Szervezetének továbbra is elsődleges célja Esztergom városának történelmi jelentőségéhez méltó fejlesztése, gyarapítása, ezért a fentiekben leírtak szellemében örömmel üdvözöljük és írjuk alá az EKE etikai kódexét.

Fidelitas Esztergomi Szervezete

Kapcsolódó cikk:
Esztergomnak politikai megtérésre van szüksége - sajtótájékoztató - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.