Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Július 24. 13:13, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A Fidesz támogatja a hitelesek újbóli megsegítését

A Fidesz támogatja a hitelesek újbóli megsegítését

A Fidesz három év után sem engedi el a devizahitelesek kezét, így bármilyen döntés is születik a megsegítésükről a kabinet ülésén, a kormánypárt azt támogatni fogja-közölte Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz szóvivője emlékeztetett, hogy a kormány tanácskozása ezekben a pillanatokban is zajlik, ahol arról tárgyalnak, hogyan lehet további segítséget adni a devizahiteleseknek. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter múlt hét kedden beszélt arról, hogy a kormányzat keresi a megoldást arra, hogyan lehet jogszabállyal módosítani a devizahitelesek szerződésein.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a kormány melyik variáció mellett fog dönteni, de bármelyiket is választja, a társadalmi és gazdasági szempontokat - köztük a bankok terhelhetőségét is - figyelembe veszi majd, és azt a Fidesz támogatni fogja, mert három év után sem engedi el a devizahitelesek kezét - mondta Selmeczi Gabriella, a kabinet eddigi intézkedései között említve a végtörlesztést, az árfolyamgátat és az eszközkezelőt.
A szóvivő a Gyurcsány-Bajnai-kormányok egyik legsúlyosabb örökségének nevezte a devizahitelesek problémáját, hozzátéve ugyanakkor, hogy "a bukott baloldal" most megpróbálja áttolni a saját felelősségét a jelenlegi kabinetre, holott "a lakosság drámai devizaadóssága a Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges gazdaságpolitikájának köszönhető", amellyel "egy ketyegő bombára ültette ezeket a családokat, zéró segítség nélkül".
Selmeczi Gabriella hozzáfűzte azt is, hogy a mostani "baloldali megállapodásban" egyetlen szó sincs a devizahitelesekről. Ennek szerinte az lehet az oka, hogy nem érdekli őket, vagy nem akarják nyilvánosságra hozni elképzeléseiket.
A Fidesz szóvivőjét arról is megkérdezték, hogy a Magyar Nemzet szerdán arról írt: különösen nagy kárt okozó csalás és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat a napokban a Békés Megyei Főügyészség négy férfi ellen, akik 2005-ben teljesítés nélkül vagy túlszámlázással építettek ki széles sávú internethálózatokat MSZP-SZDSZ-es irányítású településeken, kistérségben. Selmeczi Gabriella reagálásában azt mondta: úgy látszik, "a maffiabaloldal ügyei hétről hétre kerülnek elő".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.