Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A gáz ára csökken, a széné nem drágul

A gáz ára csökken, a széné nem drágul

Ötödével olcsóbb lesz az áram, a földgáz és a távhő is a fűtési szezon kezdetétől a tavaly decemberi árakhoz képest. A sokak számára meleget adó szén és tűzifa ára azonban nem csökken, igaz, nem is drágul - adta hírül a bama.hu.

A távfűtéses lakásokban lakók, a földgázzal fűtők számára mindenképpen jó hír, hogy legkésőbb néhány héten belül újabb 11,1 százalékkal kell kevesebbet fizetniük az energiáért, ami azt jelenti, hogy tavalyhoz képest ötödével csökkennek az árak. A megtakarítás minden szóban forgó fűtési mód esetén – éves szinten – tízezrekben mérhető.

A fűtést illetően a rezsicsökkentésből semmit nem érzékelnek viszont azok, akik szilárd tüzelőanyagokat használnak. Számukra az az egyetlen kedvező fejlemény, hogy legalább nem drágultak a fűtőanyagok. Ez részben annak is betudható, hogy a rezsicsökkentés miatt arányaiban kevesebben állnak át földgázról hagyományos fűtési módozatokra, így a lakossági kereslet nem nőtt olyan ütemben a szilárd tüzelőanyagok iránt, mint korábban.

Másrészről ezeknek az árát korábban a földgáz árának folyamatos növekedése is húzta maga után, erről pedig most már nincsen szó. Ugyanakkor az is tény, hogy a szállítási költségek gyakorlatilag minden termék esetében növekedtek, ami azt is jelentheti, hogy a kereskedők ugyan a fa, a szén árát nem emelték, de mégis többe kerül, mire a tárolóba kerül – ezért esetleg érdemes akkor is közelebb eső helyen megvásárolni a tüzelőt, ha ez valamivel drágább, mint a távolabbi kereskedőnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország