Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 09. 09:25, hétfő | Sport
Forrás: Váci KSE

A győzelemnek örülni, a hibákból tanulni kell – nyert a Váci KSE a nyitányon

A győzelemnek örülni, a hibákból tanulni kell – nyert a Váci KSE a nyitányon

Szoros eredménnyel, 27-26-ra nyert idegenben a Váci KSE a szezon rajtjaként a hétvégén. A váci kézisek a bajnoki nyitányon Pestszentlőrincen, a két év után újra önálló egyesületként induló PLER otthonában léptek pályára.

A vendéglátók nyíltan presztízscsatát csináltak a mérkőzésből, mondván, hogy a váci csapatban több, egykori játékosuk is szerepel. Ennek megfelelően, nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, aminek az lett a következménye, hogy az első váci találatra 7 percig kellett várni. Ekkor kicsit össze-kapták magukat Gáboriék, de 3:3 után újabb gólcsend következett.

A PLER zárt, magas fala ellen jól jöttek volna azok a klasszikus, felugrásos átlövés gólok, amelyekre majd főként Lendvay, és Nikolicza felépülését követően lehet számítani. A vendégek helyzetét tovább nehezítette, hogy a védekezés egyik alappillére, Bajorhegyi a 3. kiállítása miatt igen korán kiszállt a játékból.
A félidő hajrája viszont egyértelműen a Vácé volt: a 6:0-s szériából Császár 3 találattal vette ki a részét. A mérkőzésnek ebben a szakaszában, az addig is jól védő Nagynak is sikerült tovább srófolni a teljesítményén.
A második játékrészben a csapatok hullámzó teljesítmény nyújtottak, általában felváltva estek a gólok, huzamban kettőnél többet egyik együttes sem nagyon szerzett. Védőink nem igazán találták a távol-ságot, így Mikita, valamint Bakos átlövései rendre utat találtak a fáradó Nagy kapujába, akit az utolsó 10 percre Vitáris váltott.

Kiélezett küzdelem folyt a pályán, minkét csapat hétméterest hibázott, a kispadon pedig Rosta István kapott sárga lapot, ami a játékvezetőknek kiállításra kellett változtatni, mivel a vezetőedző ezúttal játékosként szerepelt a jegyzőkönyvben, és a csapat már túl volt a harmadik kétpercesén.

25:25-ös állást követően Pál vette hátára a csapatot: betörésből kétszer is eredményes volt. Az utolsó percben azonban két ziccert is elkönnyelműsködtünk, így a PLER-nek az utolsó másodpercekben lehe-tősége nyílott az egyenlítésre, de indításukat a jól helyezkedő Korsós lefülelte, és – a legjobb megoldást választva – meg is tartotta a labdát a lefújásig.

A mérkőzést így végül a rutinosabb játékosokat felvonultató, és okosan harcoló váci alakulat minimális különbséggel nyerte, amivel nem csak értékes két pontot szerzett, hanem komoly lelki erőt is gyűjtött a soron következő rangadókra.

PLER Budapest– Váci KSE 26–27 (10–12)
Lőrinci sportcsarnok, 400 néző. V: Bacs, Bán
PLER: SZABÓ – Rév 2 (1), Marczinkó 2, Kuzman, BAKOS 7, MIKITA 4, Auth 2. Csere: Kránitz (kapus), Vancsics 4 (2), Németh 1, Tóth 1, Leimeter 2, Nagy, Kaló 1, Varga Edző: Zsiga Gyula
VÁC: Nagy – GÁBORI 5 (1), LAURENCZ 8 (7), Bajorhegyi, Kocsi 2, PÁL 5, Császár 3. Csere: Vitáris (kapus), Simányi, Korsós 1, Tyiskov 1, Kökény 2, Rosta, György. Játékos-edző: Rosta István
Az eredmény alakulása: 16. p.: 7:3. 20. p.: 9:6, 29. p.: 9:12, 35. p.: 14–14. 42. p.: 16:19. 51. p.: 23:22
Kiállítások: 16, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 10/8
Zsiga Gyula: Két indiszponált, gyengén játszó csapat harcában a szerencsésebb nyert.
Rosta István: Nagyon fontos győzelmet arattunk, egy jól összerakott PLER ellen.

Utánpótlás mérkőzések
Junior
PLER Budapest– Váci KSE 46–15 (25–10)
Ifjúsági
PLER Budapest– Váci KSE 24–22 (11–9)
Zádori László: Kevés junior korú játékosunk van, ezért számítottam rá, hogy a hagyományosan erős utánpótlással rendelkező PLER otthonában nem sok babér terem a számunkra. Ezzel együtt úgy gon-dolom, hogy okosabb, és alázatosabb játékkal kisebb lehetett volna a különbség. Az ifjúságiak mérkő-zésén 22 percig vezettünk, de az esetlegesen megszerezhető győzelem helyett fontosabbnak tartottam, hogy minden játékosom lehetőséget kapjon. Ebben a korosztályban már idén is lesznek szép sikereink, de ehhez kemény, és kitartó munkára van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!