Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2021. Április 04. 06:24, vasárnap | Belföld
Forrás: Index

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének korábbi elnöke szerint a gyermekeket is be kell majd oltani

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének korábbi elnöke szerint a gyermekeket is be kell majd oltani

A gyerekek beoltása azért fontos, mert gyakran ők adják tovább egymásnak vagy másoknak a fertőzést.

Fontos, hogy a gyermekeket – különösen pedig a krónikus betegségben szenvedőket – is mielőbb beoltsák a koronavírus elleni oltóanyaggal, amint lesz erre megfelelő vakcina – mondta az RTL-nek Póta György gyermekorvos, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének korábbi elnöke.

A szakértő szerint pozitív eredménynek számít, hogy a Pfizer oltóanyagával már 12 éves kortól oltanak Izraelben és – a klinikai tesztek szerint – még jobb eredményeket is érnek el vele, mint a felnőtteknél.

Póta György szerint várhatóan nem kell új oltóanyagokat behozni a gyermekek részére, csak azt kell megvizsgálni, hogy azokkal, amelyek már rendelkezésre állnak, be lehet-e őket is oltani.

Póta úgy véli, hogy addig, amíg ők nem lesznek tömegével védettek, a járványt nem lehet legyőzni.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a súlyos lefolyású esetek száma a gyerekek közt is növekedett az utóbbi időben, emiatt pedig különösen fontos az, hogy a krónikus betegségben szenvedőket mielőbb beoltsák. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének korábbi elnöke.ezenfelül azt is felvetette, hogy az érettségizők soron kívüli oltásával – ha addig legalább egy dózist beadnának nekik – meg lehetne oldani azt, hogy biztonságosan záróvizsgázhassanak a diákok.

Illusztráció: Pixaby

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 13:00, csütörtök | Belföld

A Századvég szerint jövőre 3,4 százalékra gyorsul a növekedés

A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán.

2023. Március 23. 13:00, csütörtök | Belföld

Ismét előrébb léptek a magyar egyetemek a brit QS szakterületi rangsorában

Ismét előrébb léptek az elmúlt évekhez képest a magyar egyetemek a brit Quacquarelli Symonds (QS) rangsorban, amely a világ több mint másfélezer felsőoktatási intézményét értékeli.

2023. Március 23. 13:00, csütörtök | Belföld

Novák Katalin: a magyar ember segít, ha baj van

2023. Március 23. 10:00, csütörtök | Belföld

Az első magyarországi fegyveres bankrablás története 1908-ból

A századforduló nyüzsgő világa a bűncselekmények kapcsán is változást hozott – 1908-ban megtörtént hazánk első fegyveres rablása.