Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2018. Március 12. 07:29, hétfő | Életmód
Forrás: mti

A helytelen életmód a gyermekeket is cukorbetegséggel fenyegeti

A helytelen életmód a gyermekeket is cukorbetegséggel fenyegeti

A korábban öregkori jelenségnek gondolt cukorbetegség a helytelen életmód és az elhízás miatt a gyermekek között is egyre gyakoribb, de figyelni kell a liszt- és tejfehérje-érzékenységre is

- mondta Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő hangsúlyozta, hogy tejfehérje-allergia, gluténérzékenység vagy cukorbetegség esetén a gyermekek különleges étrendet igényelnek, ehhez pedig az óvodai és iskolai menzáknak is igazodniuk kell. Az OGYÉI ezért felhívást intézett a közétkeztetésben részt vevőkhöz olyan recepteket várva, amelyek megfelelnek a diétás étrend előírásainak - közölte.

A pályázat részleteiről szólva ismertette, hogy a receptverseny résztvevőinek 10 napos étrendet kell beküldeniük, ezeket pedig egy szakmai zsűri, valamint gyermekekből és szülőkből álló bíráló bizottság fogja értékelni. A legjobbakat az OGYÉI a www.merokanal.hu oldalon közzé is teszi, hogy ne csak a közétkeztetésben részt vevők, hanem a szülők és a pedagógusok is hasznos receptötleteket gyűjthessenek a diétás étrendhez - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.