Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 04. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A héten is többször várható eső, de melegszik is az idő

A héten is többször várható eső, de melegszik is az idő

A héten is többször várható eső, csapadék. A hét elején többfelé 20 Celsius-fokig sem emelkedik a hőmérséklet, a hétvégén viszont 30 fok közeli meleg is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.
Hétfőn az ország északkeleti részén több helyen várható eső, zápor, esetleg zivatar, de estére jelentősen csökken a csapadékhajlam. Másutt gomolyfelhős, napos idő várható, néhol záporral. Az ország középső részén helyenként megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14 fok között alakul, délnyugaton lesz a leghűvösebb. Napközben 17-23 fokig melegszik a levegő.

Kedden a déli óráktól észak felől az ország keleti felén erősen megnövekszik a felhőzet. Északkeleten többfelé valószínű eső, másutt csak néhol alakulhat ki futó zápor. Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6-13 fok lehet. Napközben északkeleten 17-20, másutt 20-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán északkeleten és északnyugaton helyenként lehet záporeső, másutt nem valószínű csapadék. Hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is kisüt. A minimumok 8-15, a nappali maximumok 20-26 fok között alakulnak.

Csütörtökön és pénteken a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakul ki záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 11-16, pénteken 7-13 fok között valószínű. Csütörtökön napközben 19-25, pénteken 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. A nappali maximumok 22-27 fok között alakulnak.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de helyenként előfordulhat zápor, erős széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb 24-29 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: ősz, eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.