Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 23. 10:43, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

A hőség miatt már nincs, felhőszakadás miatt van riasztás

A hőség miatt már nincs, felhőszakadás miatt van riasztás

Vasárnapra a hőség miatt már nem adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt viszont az ország jelentős részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén a várható felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés szerepel. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: főként a Dunától keletre alakulnak ki zivatarok, de helyenként a Dunántúl keleti felén, és kisebb eséllyel a nyugati részén is kialakulhatnak. Intenzívebb, kis eséllyel heves zivatar az ország keleti, északkeleti harmadán fordulhat elő. Az ilyen heves zivatarokat viharos, akár 90 kilométer/óránál is erősebb széllökések kísérhetik, s akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

A napi középhőmérséklet vasárnap jellemzően már 25 fok alatt alakul. Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 Celsius-fok között valószínű. Késő este 20-25 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT