Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 18. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A hőségben betartandó munkavédelmi előírásokra hívják fel a figyelmet

A hőségben betartandó munkavédelmi előírásokra hívják fel a figyelmet

Fontos, hogy mindenki tisztában legyen a hőségben végzett munka veszélyeivel, valamint tegye meg a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedéseket is

- írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

Bodó Sándor a Facebookon közzétett bejegyzésében emlékeztetett: a következő napokban várható hőhullám miatt az országos tisztifőorvos az ország egész területére II. fokú hőségriasztást adott ki június 19-22-re.

A munkavédelmi előírások és az egészségvédelmi tanácsok közül az államtitkár kiemelte a megfelelő hőmérsékletű, 14-16 fokos ivóvíz biztosítását, rendszeres pihenőidő beiktatását, a szabadban pedig árnyékos pihenőhely biztosítását a kritikusnak tekinthető napszakban, 11-15 óra között.

Bodó Sándor hangsúlyozta a rövidebb munkaperiódusok és hosszabb munkaközi szünetek tartását is, zárt térben a klímaberendezések karbantartásának és fertőtlenítésének fontosságát a nyári első használat előtt, valamint azt, hogy mindig legyen mobiltelefon a munkaterületen, ha segítséget kell hívni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.