Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Február 04. 12:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik baloldali ellenzéki képviselőket szólított fel lemondásra

A Jobbik baloldali ellenzéki képviselőket szólított fel lemondásra

A Jobbik szerint két baloldali ellenzéki országgyűlési képviselőnek is le kellene mondania mandátumáról.

Snedier Tamás keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Szabó Tímeát (Együtt-PM) egy az újszülött gyermeküket megölő anyák büntetési tételét csökkentő javaslata, a szocialista Simon Gábort pedig állítólagos be nem vallott vagyona miatt mondatnák le.

Ismertette: Szabó Tímea tavaly decemberben nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek "egyes törvényeknek a gyermekek fokozottabb védelmét elősegítő módosításáról" címmel, amelyben azt javasolta, hogy az a nő, aki gyermekét a szülés alatt vagy közvetlenül a szülés után megöli, kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel legyen büntethető. Snedier Tamás emlékeztetett arra, hogy jelenleg ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig büntethető. A jobbikos politikus szerint Szabó Tímea javaslata "a szélsőséges liberalizmus megnyilvánulása", illetve súlyosan élet- és emberellenes javaslat.
Kérdésre válaszolva Sneider Tamás beszélt arról is: ha bebizonyosodik a Magyar Nemzet keddi cikkének állítása, miszerint Simon Gábor szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 162 954 dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, amely egyenlege tavaly októberben 770 ezer eurót - több mint 240 millió forintot - tett ki, akkor a Jobbik szerint - az erről vagyonbevallásában hallgató - Simon Gábornak azonnal le kell mondania a mandátumáról.
Sneider Tamás hozzátette, Romániában miniszter mondott le hasonló eset gyanúja miatt, ezért jó lenne "ha Magyarország is elérné a román demokrácia szintjét".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink