Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Április 14. 16:10, szerda | Belföld
Forrás: Orbán Viktor Facebook

A jövő hét közepén jöhet az újranyitás újabb lépcsője, nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai is.

A jövő hét közepén jöhet az újranyitás újabb lépcsője, nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai is.

Orbán Viktor ma, a kormányülés befejezése után tette fel azt a bejegyzést, mely szerint 3,5 millió fős beoltottságnál, várhatóan már a jövő hét szerdán, csütörtökön további enyhítések következnek.

A miniszterelnök először is mindenkinek köszönetet mondott, aki a járvány kezelésében és legyőzésében részt vett, orvosoknak, ápolóknak, kórházi személyzetnek,háziorvosoknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, az oltást szállító sofőröknek, raktárosoknak, rakodómunkásoknak.

Orbán Viktor a jövő hét közepére tervezi a nyitás újabb lépcsőfokát, amikor is kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai is. Azért, hogy segítsék a vendéglátósokat, és enyhítsenek az őket ért veszteségen, a kormány javaslatára az őket terhelő teraszdíjakat eltörlik.

Az iskolák kinyitásáról azt mondta, hogy fokozatosan és óvatosan történik meg, ezért április 19-én csak az óvodákban és az alsó tagozatokban kezdődik újra a jelenléti oktatás. A felső tagozatos tanulók, a középiskolásokkal egy időben, május 10-én térnek majd vissza az iskolába.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy hogy ne hallgasson senki az oltásellenes hangokra, és mindenki fogadja el a neki felajánlott vakcinát, mivel az országban forgalmazott mindegyik oltás biztonságos.

Fotó: Promenád.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;