Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 23. 12:44, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/Szent György Vívó Egyesület

A keresztanya Esztergomban – maffiatörténet a vívóktól

A keresztanya Esztergomban – maffiatörténet a vívóktól

A Szent György Vívó Egyesület különleges rendezvénnyel szeretne kedveskedni a vívást szerető barátaiknak és minden esztergominak.

A vívók szervezésében szombaton, november 26-án, 19 órától a nyárasdi TeátRum színjátszó csoport a Művelődés Házában bemutatja S. Szabó István A keresztanya című vígjátékát. A darab különlegessége, hogy a szerző az egyesület egyik vívómestere.

A Keresztanya vidám, mai magyar maffia történet.

A Keresztapa váratlan halála után, kicsit butácska felesége, Elvira asszony próbálja megszilárdítani kétes, felettébb ingatag hatalmát.

A Keresztanya legfontosabb terve az, hogy fiú gyermeke feleségül vegye az ukrán maffiafőnök egyetlen lányát Másenkát, és ezzel a friggyel Ő legyen a leghatalmasabb, legbefolyásosabb család feje Európában.



Ebben a szélmalomharcban, éppúgy segítségére lehet az ukrán maffia főnök, Igor bácsi, mint a korrupt magyar politikus, Fontos Elemér képviselő – Elvira asszony titkos, hódolója -, vagy épp a maffiahálózat butácska utcalányai Puszi és Nyuszi. Természetesen a félreértésekre alapuló történetből nem maradhat ki Morózus rendőrkapitány sem, aki nagyon jó elvtárs volt a régi időkben, és sok szép forradalmi nótát ismer, valamint Délceg őrmester, aki Morózus jobb kezeként általában elveszíti a nyomozás fonalát. És akkor még nem beszéltünk a hatalmas maffia vagyon féleszű örököséről, Lajoskáról – aki természetesen nem Másenkában, hanem Gizibe, a zöldséges lányba szerelmes -, mint ahogy nem beszéltünk a csavaros eszű maffiózókról, Csókosról, Bambáról, Huzatról és Szivacsról sem.

Könnyű, szombat esti történet, ajánljuk azoknak, akik szeretnek gondtalanul nagyokat nevetni.

Az előadás ingyenes, helyfoglalás érkezés szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.