Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 19. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Várszínház

A kis herceggel indul a szezon a hétvégén!

A kis herceggel indul a szezon a hétvégén!

Pénteken és szombaton a Mindszenty iskola színjátszó csoportja mutatja be a klasszikus darabot, amely méltán az idei várszínházi szezon nyitóeseménye.

Erős klasszikussal indítja a 2017-es évadot az Esztergom Várszínház, a Kincskeresők Színjátszó Csoport előadásában Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című történetét mutatják be. Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola által bemutatandó változatban zenével tették még élvezetesebbé és hangsúlyosabbá a mesejátékot.

A fajsúlyos mondanivalót hordozó Kis herceg című mesét könnyű szívvel ajánljuk minden korosztálynak. Barátságról, szeretetről ad leckét az elhidegült világnak az ártatlanságot, szent egyszerűséget jelképező Kis Herceg. Saint-Exupéry, aki maga is pilóta volt és szolgálatot teljesített a második világháború észak-afrikai frontján, egy kietlen, sivatagos, puritán, de mégis szürreális helyszínre álmodta meg a történetet. A történetet, melyben a kényszerleszállást végrehajtó pilóta találkozik egy különös kisfiúval, akitől az emberi létezés lényegét érintő kérdésekről beszélget. Az 1943-ban íródott Le Petit Prince az emberi sors, az emberi jellemek és humanizmus szimbolikus, puritán ábrázolása, de egyben egyfajta társadalmi karikatúra is. A szerző műve, és annak tulajdonképpen minden feldolgozása mindörökre aktuális, ahogy a mostani, Mindszenty iskola diákszínjátszói által előadott verzióban található üzenet is.

Előadások: június 23–24. (péntek, szombat) 21 óra

Információ:
06 30 9415 378
horanyi2003@gmail.com
Facebook: Esztergom Vár-Színház

Az évad részletes programja itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.