Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 16. 17:24, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés kiáll az esztergomiak mellett

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés kiáll az esztergomiak mellett

Mivel Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat is területi szereplőnek tekinthető, a megyei közgyűlés tiltakozását fejezi ki a párkányi hulladékégető megépítésének szándéka ellen.

A megyei közgyűlés mai ülésén napirendre tűzte a Párkányba tervezett hulladékégető megépítésének témáját is. Az évi 20 ezer tonna veszélyes anyag feldolgozását végző üzem megépítése az értesülések szerint 2017 júniusában kezdődhet. A hulladékégető a papírgyár területén valósulna meg, ami azt jelenti, hogy a dorogi veszélyesanyag-égető után újabb üzem szennyezné Esztergom és térsége levegőjét, amely már ma is az ország egyik legszennyezettebb levegőjű térségének számít. A beruházásról ráadásul sem Párkány lakossága, sem pedig Esztergom Város Önkormányzata nem kapott megfelelő tájékoztatást. A polgárok a város döntése alapján február 22-ig véleményezhetik ezt a projektet.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Zoltai Dániel és dr. Balogh Zoltán képviselők ezért előterjesztéssel fordultak a megyei közgyűléshez, ugyanakkor előterjesztést adott be a Jobbik frakciója is. A képviselők egyhangúan elfogadták a határozati javaslatot, mely szerint a közgyűlés tiltakozik a hulladékégető megépítésének szándéka ellen, továbbá felhatalmazta Popovics Györgyöt, hogy az intézkedésre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szerveket megkeresse, kérve annak kivizsgálását, hogy a tervezett beruházás milyen környezetterheléssel járna Komárom-Esztergom megye szempontjából. Amennyiben az illetékes szervek Komárom-Esztergom megye szempontjából súlyos környezeti kockázatokat tárnának fel, a megfelelő szervektől kérni fogják, hogy a környezeti kockázatok minimalizálása érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket, valamint azt is, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel a közgyűlés elnöke is felléphessen az ügy érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT