Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Május 20. 09:31, szombat | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/Montágh iskola

A köznevelés aktualitásairól Esztergomban

A köznevelés aktualitásairól Esztergomban

Konferenciát tartott Esztergomban a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolában csütörtökön a Nemzeti Pedagógus Kar megyei területi elnöksége A köznevelés aktualitásai címmel.

A konferencia célja, hogy a résztvevő pedagógusok közvetlenül az ágazati irányítás képviselőitől kapjanak tájékoztatást a köznevelés rendszerét érintő aktuális feladatokról, a tervezett változásokról, a fejlesztési projektekről.

A konferencia résztvevőit Soltész Éva a Nemzeti Pedagógus Kar területi elnöke köszöntötte, majd Bodrogai Tibor a konferenciának helyt adó intézmény vezetője bemutatta az előadókat. A rendezvényt Bánhidy László Esztergom alpolgármestere nyitotta meg. A megye pedagógusai, intézményvezetői nagy számban képviseltették magukat a programon.

Az első előadó Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese volt, aki a központ feladatairól, terveiről, az új lehetőségekről beszélt, érintve a terület több problémáját is.



Pölöskei Gáborné a Nemzetgazdasági minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára „Lehetőségek a szakképzésben címmel tartott előadást.

Czunyiné Bertalan Judit az EMMI digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosa az informatikai rendszerek fejlesztési lehetőségeiről beszélt a hallgatóságnak.

Brassói Sándor az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a hivatal által ellátott feladatokat vette sorra és ezekhez tartozó tevékenységekről beszélt, érintve a pedagógus minősítést is.

A konferencia első etapját Iszák Tibor a Nemzeti Pedagógus Kar elnökhelyettese zárta, aki az elmúlt időszak eredményeit és a „Hálózatosodás” témáját járta körül. Hangsúlyozta, hogy bár a karnak alanyi jogon minden pedagógus tagja, de az lenne a cél, hogy minél több aktív résztvevője is legyen. Így tudná betölteni érdekérvényesítő szerepét, hogy meghatározó tényező legyen, ha pedagógusokat érintő kérdésekről van szó.

Rövid szünet után Uzsayné Pécsi Rita előadása következett, az érzelmi intelligencia szerepéről a nevelésben. A neveléstudományi szakember szuggesztív előadása mindenkit magával ragadott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.