Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2016. Március 01. 07:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

A közoktatás állapotáról tart vitát az Orszázgyűlés

A közoktatás állapotáról tart vitát az Orszázgyűlés

Az Országgyűlés ma a közoktatás állapotáról tart összesen mintegy nyolcórás politikai vitanapot az MSZP kezdeményezésére.

A képviselők emellett a posta és a jegybank adatszolgáltatási gyakorlatán is szigoríthatnak, továbbá egy év haladékot adhatnak a cégeknek és civil szerveteknek az új polgári törvénykönyv (Ptk.) egyes rendelkezéseinek alkalmazásához.

A Ház reggel 9 órakor a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok ünnepnapjáról emlékezik meg. A napirend előtti felszólalásokat követően elsőként megtárgyalják, majd el is fogadhatják az MNB-törvény módosítását, amely emelné a jegybanki vezetők fizetését, valamint szabályozná a jegybank által tulajdonolt gazdasági társaságok és a nemzeti bank által létrehozott alapítványok által kezelt adatok megismerését.

A Ház dönthet a postatörvény módosításáról, amely a társaság egyetemes szolgáltatásain kívüli adatokra vonatkozóan korlátozná a nyilvánosságot.

Szavazás várható arról a fideszes indítványról is, amely a korlátolt felelősségű társaságoknak (kft.) egy évvel meghosszabbítaná a 3 millió forintos törzstőke megteremtésére vonatkozó 2016. március 15-ei határidőt, emellett 53 ezer civil szervezetnek, vagyis a Magyarországon bejegyzett szervezetek 65 százalékának is egy év haladékot adna a szükséges változtatások meghozatalára.

Elfogadhatják továbbá a kormány azon előterjesztését is, amely az olimpiai pályázat támogatásához kötődő adókedvezményt vezetne be.

A határozathozatalok után a közoktatás állapotáról tartanak politikai vitanapot az MSZP kezdeményezésére. A két másik ellenzéki frakció által is támogatott indítvány szerint a vita célja, hogy megvizsgálják "a pedagógusok által is felvetett és a társadalom széles rétegeiben visszhangra talált problémákat", így például a gyermekek előmeneteli lehetőségeit, a pedagógusok munkakörülményeit, a tanszabadság kérdését.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:39, péntek | Belföld

Orbán Viktor: nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása

2023. December 08. 09:30, péntek | Belföld

Advent vasárnap kezdenek kétnapos sztrájkba a Volán dolgozók

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, és az azt követő hétfőre munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.

2023. December 08. 07:45, péntek | Belföld

Lázár János: az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformja készül

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformját készíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán Csoporttal - jelentette be a közösségi oldalán csütörtökön Lázár János.