Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 18. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Skopec Veronika

A legcsípősebb étkek otthona Nagymaros

A legcsípősebb étkek otthona Nagymaros

Augusztus 31-én rendezi meg először a Biokanyar Kertbarát Klub a Csípős Fesztivált Nagymaroson. A csípős ételek kedvelői végre fellélegezhetnek, hiszen a nyár végén az erős paprikától fog égni minden torok Nagymaroson.

A Csípős Fesztivál augusztus 31-én, szombaton 8-tól 12 óráig várja az erős paprikát termesztőket és kedvelőket a nagymarosi Fő téren működő Termelői Piacon. A Bikokanyar Kerbarát Klub ezzel az eseménnyel ösztönözni szeretné a környéken élőket a csípős paprikák termesztésére, illetve bemutatni a hagyományos magyar ízeket.

A fesztiválra ellátogatók rengeteg érdekes információ birtokába juthatnak a csípős paprikáról. Paprika bemutatót tart Nagy Gábor, chili őstermelő, aki Gabasco néven a világ legcsípősebb paprikafajtáit termeszti és dolgozza fel. A legerősebb ember versenyben megmutathatjuk, mennyire bírjuk a csípőset. Extrém kóstolókkal, paprika-szépségversennyel és chili tombolával fűszerezik meg a napot a szervezők. Ebédre pedig csípős bogrács étellel kedveskednek a megjelenteknek a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.