Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Február 25. 09:11, szombat | PR
Forrás: (x)

A legtöbb nézőt vonzó sportesemények világszerte

A legtöbb nézőt vonzó sportesemények világszerte

Ha Magyarország, akkor foci, ha Európa, akkor szintén foci, azonban a világ más részein sok esetben számunkra kevéssé követett sportágak is legalább ugyanilyen népszerűek.

Olyannyira, hogy a futball világbajnokság már évek óta csak holtversenyben tudta megtartani a helyét a legnézettebb sportesemények között, a kihívója pedig egy olyan sportág, amire sokan nem is gondolnának. Ha az események követése mellett fogadni támad kedved, akkor https://www.xn--bnuszkd-l0af.com/unibet-regisztracio/ oldalon remek feltételeket találhatsz. Persze a listán szereplő sportesemények tét nélkül, pusztán a játék élvezetével is a képernyő elé tudnak bilincselni akár több ezer millió nézőt is.

1. Tour De France: 3500 millió néző

A kerékpározás a koronavírus okozta bezártság alatt nagyon népszerűvé vált és úgy tűnik, hogy ebből a profi kerékpáros sport is szépen tudott profitálni. A világ leghíresebb kerékpárosversenyét, a Tour De France kupát ugyanis már ugyanannyian követik évről-évre, mint a foci VB-t. A bajnokság 23 napig tart, mely alatt a résztvevőknek több, mint 3500 km-t kell megtenniük.

2. Futball világbajnokság: 3300 millió néző

A lista második szereplőjét nem nagyon kell részletezni, a foci még mindig a legnagyobb tömegeket megmozgató sport, ennek ellenére a TV-n és interneten keresztüli nézők számában a Tour De France már maga mögé tudta utasítani. Persze ilyen óriási számoknál a nézők pontos számát már csak becsülni lehet, így ezt tulajdonképpen akár holtversenynek is lehet tekinteni.

3. Krikett világbajnokság: 2600 millió néző

A krikett Magyarországról nézve értelmetlen, fura sportnak tűnik, azonban Indiában és Délkelet-Ázsiában tömegek rajonganak érte. Ez önmagában elég ahhoz, hogy a világ egyik legnézettebb sportága legyen, hiszen csak India lakossága több, mint 1,4 milliárd fő. Mivel más sportágokhoz hasonlóan a krikettben is rengeteg szponzori pénz van, így egyre nagyobb érdeklődés övezi a nyugaton is.

4. Nyári olimpia: 2000 millió néző

Érdekes, de a világ legrangosabb sporteseménye a nézők számát tekintve csupán a negyedik helyre fért fel. A négyévente megrendezett nyári olimpián az érdeklődők több tucat sportágat követhetnek. Annak ellenére, hogy az olimpia iránti érdeklődés mostanában csökken, és így az olimpiában lévő pénz is, olimpia csúcsot dönteni vagy olimpiai bajnoknak lenni a mai napig hatalmas, életreszóló dicsőségnek számít.

5. Téli olimpia: 2000 millió néző

Magyarország földrajzi adottságainál fogva szinte csak nyári sportágak gyakorlására alkalmas természetes körülmények között, azonban egyes téli sportok már hazánkban is egyre népszerűbbek, mint például a gyorskorcsolya és a hoki. A világ egyes részein pedig a téli sportok egyenesen népszerűbbek, mint a nyári sportok. Olyannyira, hogy a téli olimpia már ugyanannyi nézőt vonzz, mint a nyári.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.