Hírek
2013. Április 25. 05:00, csütörtök |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A legveszélyesebb húsok: a csirke és a darált marhahús
A csirke és a darált marhahús gyakran kerülnek az asztalra, de ezek azok a húskészítmények, amelyek leggyakrabban okoznak élelmiszer eredetű megbetegedéseket - írja a Fox News egy felmérés alapján, amely aszerint rangsorolja a húsokat, hogy milyen valószínűséggel vagy gyakorisággal okoznak megbetegedéseket.
A lista tetején a csirke helyezkedik el. 1998 és 2000 között a csirkéből készült termékek, beleértbe a sült, a grillezett, vagy a darált húsokat, összesen 452 élelmiszer-eredetű járványt okozott, s 6896 megbetegedést az Egyesült Államokban.
A második helyen a darált marhahús állt: a terméket 336 járvánnyal és 3801 megbetegedéssel hozták összefüggésbe ugyanebben az időszakban.
Élelmiszerbiztonsági szakértők ezért arra figyelmeztetnek, hogy megfelelő odafigyeléssel kell a húsokat előkészíteni, feldolgozni és felszolgálni.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 13. 07:30, csütörtök | Belföld
Szijjártó Péter: a Mercedes létrehozza az első magyarországi kutatás-fejlesztési központját
2025. November 13. 07:27, csütörtök | Belföld
Orbán Viktor: a kormánynak kötelessége mindenben támogatni a nevelőszülőket és rajtuk keresztül a gyermekeket is
A kormánynak kötelessége mindenben támogatni a nevelőszülőket és rajtuk keresztül a nevelőszülőkre szoruló gyermekeket is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook oldalára feltöltött videóban szerda este.
2025. November 12. 07:20, szerda | Belföld
Nébih: Baranya vármegyei vaddisznóban állapították meg az afrikai sertéspestis jelenlétét
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét erősítette meg Baranya vármegyében.

