Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 06. 06:58, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A magyar nyelvű rádióadók erősítéséért a Dunakanyarban! – Petíció

A magyar nyelvű rádióadók erősítéséért a Dunakanyarban! – Petíció

Egy aláírással is sokat tehet azért, hogy a Dunakanyarban javuljon a vétele a magyar adóknak.

A magyar nyelvű rádióadók számának és a vételi lehetőségek minőségének az erősítéséért indult korábban aláírásgyűjtés a Dunakanyarban, ami most folytatódik.

Mi, a Dunakanyar mindkét oldalán élő, üdülő, átutazó, és az ország más részein hasonló problémákkal küzdő szolidáris polgárok, úgy gondoljuk, hogy a Dunakanyar nagyjából az esztergomi Bazilika és a tahitótfalui-híd közötti szakaszán nem kielégítő a magyar nyelvű rádióadók száma és minősége, különös tekintettel összehasonlítva ezeket az itt fogható szlovák rádióadók számával és vételi minőségével, amelyek tapasztalataink szerint sok helyen felülmúlják a magyar nyelvű adók számát és vételi minőségét is.

Szeretnénk felhívni a figyelmét a különböző illetékes Hatóságoknak, Önkormányzatoknak, Országgyűlési képviselőknek és más képviseleti és döntéshozó szerveknek, valamint a magyarországi kereskedelmi rádióadóknak, hogy foglalkozzanak az üggyel és lehetőségük szerint tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a Dunakanyarban is lehessen legalább annyi magyar nyelvű rádióadót hallgatni, mint szlovákot.

Úgy gondoljuk, hogy a Dunakanyaron kívül vannak az országnak más részei is, ahol hasonló problémával szembesülnek az ott élő emberek” – olvasható az aláírásgyűjtés felhívásában.

ITT lehet aláírni a petíciót!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT