Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2021. December 23. 17:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A Magyar Vöröskereszt 34 tonna adományt gyűjtött

A Magyar Vöröskereszt 34 tonna adományt gyűjtött

A Magyar Vöröskereszt két decemberi hétvégén összesen 34 tonna adományt gyűjtött az Auchan áruházakban.

December első hétvégéjén 15, az aranyhétvégén 19 tonna tartós élelmiszert, tisztító és tisztasági szereket, higiénés termékeket, édességet és játékot ajánlottak fel a vásárlók a rászorulóknak - közölte a Magyar Vöröskereszt csütörtökön az MTI-vel.

Az első hétvége adományai már célba értek, a második hétvégi felajánlásokat pedig szortírozás után már útnak indították a karitatív szervezet szociális szakemberei, hogy azok is karácsony előtt megérkezzenek oda, ahol nagy segítséget jelentenek nemcsak az ünnepi időszakban, hanem a mindennapokban is.

Az ország 24 Auchan áruházában zajló gyűjtést hat nap alatt csaknem ezer fős, munkatársakból és önkéntesekből álló vöröskeresztes csapat valósította meg 4200 órányi munkával.A 34 tonnányi adományból szociális szakemberek állítottak össze a szükségleteknek megfelelő csomagokat, amelyek eljuttatását az országos hálózattal rendelkező karitatív szervezet azonnal megkezdte. Az elosztás a megyei szervezeteken keresztül zajlik, akiknek helyben pontos ismeretük van róla, hogy hol van a legnagyobb szükség a segítségre. A cél az, hogy az aranyvasárnapig összegyűlt felajánlások még karácsony előtt célba érjenek.

"Az összesített adataink alapján elmondható, hogy a legtöbb adomány a maglódi és a csömöri áruházban gyűlt össze. Ezzel a mennyiséggel nagyjából 9700 rászoruló embernek és családnak tudunk segíteni nemcsak az ünnepek alatt, hanem tovább is, a hétköznapokban" - idézi a közlemény Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője szavait.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:20, szerda | Belföld

Petőfi 200 - Több száz Petőfi-kézirat vált elérhetővé az OSZK online adatbázisában

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából mintegy ötszáz a költőhöz kapcsolódó kézirattal bővült szerdától az Országos Széchényi Könyvtár(OSZK) internetes tartalomszolgálatatása, a Copia.

2023. Március 22. 14:18, szerda | Belföld

Hamis autódiagnosztikát kínált a webáruházában

A NAV munkatársai hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól.

2023. Március 22. 11:53, szerda | Belföld

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. Március 22. 11:45, szerda | Belföld

Több mint 1 millióval emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt

Több mint 1 millió forinttal emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt, 2022 év végére az ingatlanra fordított átlagos összeg már a 100 millió forintot is meghaladta.