Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Május 20. 09:40, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A „munkaügyi központtal” bővült a megújult esztergomi hivatalok sora

A „munkaügyi központtal” bővült a megújult esztergomi hivatalok sora

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 839 millió forint összegű támogatást nyert a KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése” pályázaton, melynek köszönhetően kilenc megyei intézmény, köztük az KEMKH Esztergomi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya energetikai korszerűsítése. Az esztergomi beruházás ünnepélyes átadása május 19-én volt.

Az esztergomi Lázár Vilmos utcában található intézménynél tartott átadó ünnepségen Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban a megyében megújult kilenc megújult intézmény közül három Esztergomban található, hiszen az itt lévő leromlottabb épületekkel kezdődött a beruházások sora, hogy méltó körülmények között történhessen a sokféle ügyintézés.

Bánhidy László alpolgármester az intézményfelújítás kapcsán kiemelte, hogy ez a sikeres beruházás is jelzi, hogy Esztergomban az elmúlt időszakban mennyi minden indult el, építkezések, felújítások tekintetében, példaként említve új, illetve felújított sportlétesítményeket, Bibliothékát, közlekedési csomópontokat, buszmegállókat, Simor János utcát, a Kis-Duna sétány illetve az árvízvédelmi gát tervezési fázisát, az új piac tervezési fázisát is.

Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében többek között elmondta, hogy a különböző intézményekben is fontos az energetikai fejlesztések sora, hiszen nem mindegy, hogy miként fűtünk, miként tudunk takarékoskodni az energiával, hogyan tudják a különböző hivatalok kihasználni az energetizálási új technológiákat. Az kormánymegbízott azt is elmondta, hogy Esztergom a már most megfogalmazott beruházási és projekt elképzelésinél is nagyobb léptékű célok megvalósításai állnak a város előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT