Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Január 10. 06:00, szerda | Kék hírek
Forrás: Police.hu

A Netflix nevében küldek SMS-t a csalók

A Netflix nevében küldek SMS-t a csalók

Egy 30 éves várpalotai lakos a napokban kapott SMS-t a telefonjára, miszerint az egyik népszerű online streamingszolgáltatónál, a Netflixnél lévő előfizetését felfüggesztik, mivel probléma adódott vele.

Ennek megoldására az üzenetben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. Ezután 100 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról.

Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében, kérjük, fogadd meg a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós ajánlásait:

- Bankkártyaadataidat semmilyen körülmények között ne add ki idegeneknek! A hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.

- Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatsz online ügyintézést, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezd el!

- Ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattints!

További hasznos információkat a www.kiberpajzs.hu oldalon találsz az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak