Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Február 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A pedagógusok előmeneteli rendszeréről

A pedagógusok előmeneteli rendszeréről

A pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló kormányrendelet módosításának tervezetét közigazgatási egyeztetésre bocsátotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A változtatással átláthatóvá válik a pedagógusok létszáma, garantálható az országosan egységesen magas színvonalú munkavégzés feltételrendszere azzal, hogy az azt meghaladók teljesítményének elismerése is lehetővé válik. Véleményezési határidő: 2014. február 4.

Hosszú távon javul az oktatás színvonala, javul a diákok képzettségi színvonala, így a munkaerőpiacon jobb eséllyel érvényesülnek. Létrejön az állami köznevelés rendszerét érintően egy országosan egységes színvonalú köznevelési intézményrendszer, hatékony intézményi és humánerőforrás-gazdálkodás. Tervezhetővé és átláthatóvá válik a pedagógusok létszáma, megoszlása, szakos eloszlása, és garantálható az országosan egységesen magas színvonalú munkavégzés feltételrendszere azzal, hogy az azt meghaladók teljesítményének elismerése is lehetővé válik.

A jelen rendeletmódosítási javaslatban leírt eljárás mind a pedagógusok, mind a kormányhivatalok, mind az intézményvezetők számára a jelenlegi szabályozáshoz képest könnyebben teljesíthető határidőket szab. Hangsúlyozandó, hogy a kormányrendelet-módosító javaslat a korábbiakhoz képest semmiféle többletköltséget nem igényel, további költségvonzat nem merül fel.

A jogszabálytervezet elérhető a kormany.hu honlapon.

Véleményezési határidő: 2014. február 4.
Véleményezési cím: jogalkotas@emmi.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket