Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 01. 04:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

A rendőrökbe futott a tolvaj, társaival együtt bukott le

A rendőrökbe futott a tolvaj, társaival együtt bukott le

Lopás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség egy tolvaj letartóztatásának hosszabbítására tett indítványát. Társaival kétszer is loptak, másodszor a rendőrök igazoltatták őket.

A férfi január 5-tól bűnügyi őrizetben, január 8-tól letartóztatásban van. Társával január első napjaiban elhatározták, hogy egy únyi külterületen lévő lakatlan épületébe bemennek és onnan különféle értékkel bíró tárgyakat lopnak el. A két férfihoz egy harmadik férfi és egy nő is csatlakozott, a nő szállította a társait kocsival a lopás helyszínére – közölte az ügyészség.

Az elkövetők január 2-án behatoltak az épületbe, onnan radiátorokat, rézcsöveket és réztartalmú kábeleket bontottak és téptek le, és vittek el. A gyanúsítottak január 5-én újra megjelentek az épületnél, abból 99 vágott rézcsövet, három csillárt, porszívót, hangszórót vittek magukkal. A bűncselekmény helyszíne közelében a rendőrség igazoltatta a gyanúsítottakat, amely során az általuk használt járműben megtalálták az ekkor eltulajdonított tárgyakat. Az elkövetési érték 249 456 forint, a lopással okozott kár részben, az igazoltatáskor történő lefoglalással részben megtérült.

A rendőri igazoltatás során az egyik férfi más személynek adta ki magát, a valódi személyazonosságát igyekezett eltitkolni. A férfit ugyanis már keresték lopás és garázdaság miatt.

Az ügyészség indítványára a bíró a férfi letartóztatását január 8-án rendelte el, mert fennállt a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, a kényszerintézkedés határidejét legutóbb május 8-ig meghosszabbította.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének újabb két hónappal történő meghosszabbítását, mert annak törvényes feltételei változatlanul fennállnak.

Korábbi cikkek:

Öngyilkosság történt a Sötétkapunál

Ismét mentőhelikopter érkezett Esztergomba

Kriptovalutáért rendelt kokaint, lebukott

Esztergomi rendőröket is elismertek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT