Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. December 05. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: (x) (címlapfotó: pixabay)

A sportfogadás legnagyobb kihívásai és azok kezelése

A sportfogadás legnagyobb kihívásai és azok kezelése

Napjainkban, főleg a koronavírus-járvány okán is, de elmondható, hogy ami lehet, az terelődik az online tér felé.

És függetlenül attól, hogy éppen Magyarország mely részén járunk, akár a fővárosban, akár Esztergomban, ezek a folyamatok jól láthatóak. Online színházi közvetítések, online tanórák vannak és a sportfogadásban ugyanez a tendencia látható. Világszerte gombamód szaporodnak a különféle online bukmékerek és irodák, ahol egyre nagyobb kínálatra lehet fogadni. Az egyik ok, amiért ilyen ütemben növekszik az online sportfogadás az az, hogy ez a szerencsejátékok olyan formája, amelyben valamelyest azért lehet ráhatásunk a végkimenetelre. A sikerünk ugyanis javarészt azon döntésektől függ, amelyeket mi hozunk, kevésbé vagyunk kiszolgáltatva a szerencsének. Ugyanakkor több olyan kihívás is van, amelyeket meg kell oldanunk, ha sikeres sportfogadók akarunk lenni. Sikeres sportfogadók alatt pedig azt kell érteni, hogy képesek vagyunk rendszeresen jövedelemre szert tenni a fogadásból. A következőkben megnézzük a legnagyobb kihívásokat, amelyeket le kell gyűrnünk sportfogadóként!

1) Az első számú kihívás a legtöbb tapasztalt fogadó szerint a megfelelő hozzáállás és stratégia kialakítása. De hogy miről is van szó? A sportfogadás világában a fogadók többsége, különös tekintettel az újakra, nagyon gyakran a legvalószínűbb kimenetelekre fogad. Ennek van is értelme, hiszen a statisztikák, a szorzók mind ebbe az irányba mutatnak. Viszont a hosszútávú siker a szorzókon múlik, nem pedig azon, hogy mindig a fixekre fogadunk-e. Amikor a legvalószínűbb kimenetelt választjuk, akkor a nyereményünk is alacsony. Ez azt is jelenti, hogy többször nyerünk kevesebbet, viszont egy-egy rossz széria nagyon gyorsan lenullázhatja a költségvetésünket. Ezért szokták azt mondani, hogy meg kell találni azokat a szorzókat, amelyekben tényleg van érték és meg kell próbálni nagyobb szorzókat is felkutatni és megjátszani. És bőven vannak szorzók például a bwin sportfogadás magyar oldalán, ahol lesz lehetőségünk válogatni!


Forrás: unsplash.com

2) Az első pontban már tettünk erről említést, de a valószínűséget is megfelelően értékelni kell. Ez sokszor komoly kihívást jelent a sportfogadásban utazóknak, hiszen a szorzók vagy éppen egy tabella nagyon könnyen torzíthatja az ítéletünket. Sokféle tényező kihatással lehet a lehetséges kimenetelre, amelyek megnehezítik a döntést és értelemszerűen csökkentik is a nyerés valószínűségét. Nincsenek tökéletes módszerek, de az biztos, hogy a kutatás, elemzés, információk gyűjtése egy olyan módszer, amelynek végén képesek lehetünk meghatározni egy kimenetel valószínűségét. És ha ez a valószínűség nagyobb, mint a szorzó nagysága, akkor megtaláltuk azt a meccset, amire fogadnunk kell. Természetesen azért ezt jól át kell rágnunk, mert végülis a mi elemzésünk az, ami meghatározta a valószínűséget, velünk szemben pedig a bukmékerek csapata áll, akik hosszú évek technikájával határozzák meg a szorzókat.

3) Komoly kihívás lehet a sportfogadás folyamatában a megfelelő csatorna felkutatása. Alapvetően a legismertebbek a hagyományos fogadási lehetőségek, amikor szépen beballagunk az Arany János utcában található lottózóba és megtesszük tétjeinket. Ennek azért vannak nehézségei is, hiszen elképzelhető, hogy elég sokat kell utaznunk, míg oda eljutunk, vagy éppenséggel mire odaérünk, lekésünk a fogadási határidőről és így tovább. Ennek megfelelően sokkal kényelmesebb egy online fogadóiroda felkutatása, ahol a fogadás kényelmesen, egyetlen kattintással is elérhető lesz. És akkor itt jön az igazi kihívás, meg kell találni a nekünk leginkább megfelelő fogadóirodát. Ebben azért bőven vannak tényezők, amikre figyelni kell. Figyelni kell a kínálatra, az elérhető fogadási piacokra, a regisztráció folyamatára, a pénzügyek sebességére és biztonságára, az ügyfélszolgálat minőségére és így tovább. De vigasztaljon bennünk a tudat, hogy ha megtaláltuk a nekünk való bukmékert, akkor onnantól kezdve másodpercek kérdése egy-egy fogadás megtétele, plusz kiélvezhetünk rengeteg bónuszt és promóciót is. Tökéletes választás lehet például a legjobb fogadóirodák listájának egyik erős szereplője, a Campobet is.

További fontos kérdések

Sokan, főleg a kezdő fogadók esnek abba a hibába, hogy nem tudják érzelmeiket kontrollálni játék közben. Arról most ne beszéljünk, hogy ez akár még függőségi problémákhoz vezethet, mert ettől függetlenül is lehet ez komoly kihívás. Alapvetően a legnagyobb hiba ezzel kapcsolatban, hogy befolyásolnak minket olyan tényezők, mint például a kedvenc csapat vagy éppen kedvenc játékos léte. Ilyenkor még akkor is hajlandóak vagyunk a kedvencre fogadni, ha egyébként a józan eszünkkel tudjuk, hogy nem a mi csapatunk az esélyes. Racionális döntésekre van szükségünk, ezért sokan például azt szokták tenni, hogy olyan ligákra fogadnak, amelyekben nincsenek kedvenceik vagy éppen messze elkerülik kedvenceiket a teniszben például. Ugyanígy, az érzelmek elvihetnek minket rossz irányba egy rossz vagy éppen jó sorozat okán. Ha több veszteségünk volt egymás után, akkor hajlamosabbak vagyunk kockáztatni, hogy mielőbb visszanyerjük a veszteségeinket. Ugyanígy, egy nagyobb nyeremény után, boldogabban sokkal könnyebben belevágunk egy nagyobb és kockázatos kötésbe is.


Forrás: unsplash.com

Gyakran a sportfogadók a fogadást rövidtávú játéknak tekintik, nincs bennük meg a hosszútávú perspektíva. Ez így rendben is van, amennyiben csak szórakozásból fogadunk. Viszont, ha a célunk hosszútávon a bevételszerzés, akkor előre kell gondolkodnunk. Nem befolyásolhatnak minket pillanatnyi sorozatok, hogy éppen most veszítettünk-e vagy nyertünk-e. A legjobb megközelítés erre a kihívásra az, ha hosszútávú célt tűzünk ki, ehhez megkeressük a nekünk való stratégiát és ettől nem hagyjuk magunkat eltéríteni rövidtávú események miatt. A sportfogadás sokszor komplikált és kihívásokkal teli, de ez ne riasszon el bennünket. A türelem a kulcs és a józan gondolkodás, ezt pedig ki kell egészítenünk még egy jó adag kutatással és információkkal is. Kezdjük kis lépésekkel, kis tétekkel, kevés meccsel, és akkor biztosan rátalálunk a helyes útra. Ha tetszett ez az írás, akkor nézd meg a szerző, Aladár Kollár profilját és böngészd a többi cikkét itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.