Városlista
2021. június 22, kedd - Paulina

Hírek

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

A posztoló a nemrég felújított Simor János (piac) utca elején figyelt fel és fotózott le gördeszkázó fiatalokat, akik szerinte azon kívül, hogy nem a megfelelő helyet választották a deszkázásra, ráadásul még tönkre is teszik, letördelik a beültetett ágyások ülőkeként is funkcionáló mészkő szegélyét. Ennek a véleményének meglehetősen vehemensen és nem a legválogatottabb szavakkal adott hangot, aminek következtében valóságos komment cunami indult el.

A hozzászólások egy része a posztolónak adott igazat, ám a többség a fiatalok pártjára állt. Nagyszülők, szülők, és maguk a fiatalok is leírták, hogy az óvodás, vagy kisiskolás korosztályból kinőve a városban nincs hely, ahol kulturáltan szórakozhatnának, vagy megfelelő körülmények között tudnának gördeszkázni, vagy BMX, esetleg dirt bringával gyakorolni, pedig erre nagy lenne az igény. A bejegyzésben megszólított fiatalok közül az egyik fiú, még aznap válaszolt a bejegyzésben foglaltakra, megjegyezve, hogy nem érzi magát sem ő, sem a társai annak, aminek minősítették, a letört szegély pedig már korábban is úgy nézett ki, nem a gördeszkások rongálták meg.


Az ügy szinte órák alatt a városvezetés tudomására jutott és az a döntés született, hogy a kialakult feszült helyzetre olyan megoldást kell találni, amely minden fél számára kielégítő lehet. Hernádi Ádám polgármester ennek érdekében első lépésként találkozott Nebehaj Gergővel, a görkorisok közül azzal a fiúval, aki az őket negatív jelzővel illető embernek válaszolt.

A polgármester a találkozóról a Facebook oldalán a következőket posztolta: „Kedves Esztergomi Fiatalok! Ma Nebehaj Gergővel beszélgettem Esztergom gördeszkás közösségéről és a jövőbeni fejlesztésekről, melyek közt egy speciális, gördeszkásoknak tervezett pálya is szerepel.”


Remélhetőleg a jövőben megnyugtató megoldás születik és a fiataloknak lesz majd helyük és alkalmuk, hogy gyakorolhassák kedvenc sportjukat.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 21:09, hétfő | Helyi

Augusztus végéig tart a Dunakanyar Művészeti Fesztivál

A Dunakanyar kikötőiben augusztus végéig, több mint két hónapon keresztül várják kulturális rendezvények a látogatókat a hétvégéken. közölte közös sajtótájékoztatón Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Em

2021. Június 21. 20:39, hétfő | Helyi

Beszámoló az idei első képviselő-testületi ülésről

Városunk képviselő-testülete közel nyolc hónap szünet után ülhetett össze.

2021. Június 21. 08:26, hétfő | Helyi

Esztergom Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának frissítéséhez várják a lakosság észrevételeit

Az Étv. építésjogi követelményeinek értelmében építési munkát végezni csak a helyi építési szabályzat és szabályozási terv előírásainak megfelelően lehet.

2021. Június 21. 07:35, hétfő | Helyi

Múzeumok Éjszakája – Esztergom, 2021. június 26.

Az elmúlt év kihagyása után, idén újra lesz Múzeumok Éjszakája Esztergomban. A város múzeumai ismét közös szervezésben rendezik meg az évek óta nagy sikernek örvendő eseményt, és 11 helyszínen várják a látogatókat.