Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

A posztoló a nemrég felújított Simor János (piac) utca elején figyelt fel és fotózott le gördeszkázó fiatalokat, akik szerinte azon kívül, hogy nem a megfelelő helyet választották a deszkázásra, ráadásul még tönkre is teszik, letördelik a beültetett ágyások ülőkeként is funkcionáló mészkő szegélyét. Ennek a véleményének meglehetősen vehemensen és nem a legválogatottabb szavakkal adott hangot, aminek következtében valóságos komment cunami indult el.

A hozzászólások egy része a posztolónak adott igazat, ám a többség a fiatalok pártjára állt. Nagyszülők, szülők, és maguk a fiatalok is leírták, hogy az óvodás, vagy kisiskolás korosztályból kinőve a városban nincs hely, ahol kulturáltan szórakozhatnának, vagy megfelelő körülmények között tudnának gördeszkázni, vagy BMX, esetleg dirt bringával gyakorolni, pedig erre nagy lenne az igény. A bejegyzésben megszólított fiatalok közül az egyik fiú, még aznap válaszolt a bejegyzésben foglaltakra, megjegyezve, hogy nem érzi magát sem ő, sem a társai annak, aminek minősítették, a letört szegély pedig már korábban is úgy nézett ki, nem a gördeszkások rongálták meg.


Az ügy szinte órák alatt a városvezetés tudomására jutott és az a döntés született, hogy a kialakult feszült helyzetre olyan megoldást kell találni, amely minden fél számára kielégítő lehet. Hernádi Ádám polgármester ennek érdekében első lépésként találkozott Nebehaj Gergővel, a görkorisok közül azzal a fiúval, aki az őket negatív jelzővel illető embernek válaszolt.

A polgármester a találkozóról a Facebook oldalán a következőket posztolta: „Kedves Esztergomi Fiatalok! Ma Nebehaj Gergővel beszélgettem Esztergom gördeszkás közösségéről és a jövőbeni fejlesztésekről, melyek közt egy speciális, gördeszkásoknak tervezett pálya is szerepel.”


Remélhetőleg a jövőben megnyugtató megoldás születik és a fiataloknak lesz majd helyük és alkalmuk, hogy gyakorolhassák kedvenc sportjukat.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.