Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 06. 22:44, csütörtök | Helyi

A szerdai gördeszkás eset margójára

A szerdai gördeszkás eset margójára

Nagy port vert fel tegnap egy deszkás fiatalokról szóló Facebook bejegyzés az Esztergom csoportban.

A posztoló a nemrég felújított Simor János (piac) utca elején figyelt fel és fotózott le gördeszkázó fiatalokat, akik szerinte azon kívül, hogy nem a megfelelő helyet választották a deszkázásra, ráadásul még tönkre is teszik, letördelik a beültetett ágyások ülőkeként is funkcionáló mészkő szegélyét. Ennek a véleményének meglehetősen vehemensen és nem a legválogatottabb szavakkal adott hangot, aminek következtében valóságos komment cunami indult el.

A hozzászólások egy része a posztolónak adott igazat, ám a többség a fiatalok pártjára állt. Nagyszülők, szülők, és maguk a fiatalok is leírták, hogy az óvodás, vagy kisiskolás korosztályból kinőve a városban nincs hely, ahol kulturáltan szórakozhatnának, vagy megfelelő körülmények között tudnának gördeszkázni, vagy BMX, esetleg dirt bringával gyakorolni, pedig erre nagy lenne az igény. A bejegyzésben megszólított fiatalok közül az egyik fiú, még aznap válaszolt a bejegyzésben foglaltakra, megjegyezve, hogy nem érzi magát sem ő, sem a társai annak, aminek minősítették, a letört szegély pedig már korábban is úgy nézett ki, nem a gördeszkások rongálták meg.


Az ügy szinte órák alatt a városvezetés tudomására jutott és az a döntés született, hogy a kialakult feszült helyzetre olyan megoldást kell találni, amely minden fél számára kielégítő lehet. Hernádi Ádám polgármester ennek érdekében első lépésként találkozott Nebehaj Gergővel, a görkorisok közül azzal a fiúval, aki az őket negatív jelzővel illető embernek válaszolt.

A polgármester a találkozóról a Facebook oldalán a következőket posztolta: „Kedves Esztergomi Fiatalok! Ma Nebehaj Gergővel beszélgettem Esztergom gördeszkás közösségéről és a jövőbeni fejlesztésekről, melyek közt egy speciális, gördeszkásoknak tervezett pálya is szerepel.”


Remélhetőleg a jövőben megnyugtató megoldás születik és a fiataloknak lesz majd helyük és alkalmuk, hogy gyakorolhassák kedvenc sportjukat.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.