Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2011. Október 15. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A szakértők a legfrissebb kutatások szerint azt állítják, hogy a félelmetes Tyrannosaurus rex sokkal hatalmasabb lehetett, mint azt eddig hitték.

Az Egyesült Államokban használták a tudósok azt a háromdimenziós technológiát, amely a dinoszauruszok csontvázának vizsgálatával szinte valós képet készít az egykori élőlényről. Ezek közben a vizsgálatok közben derült fény arra, hogy a T. rex méreteit korábban valószínűleg nagyon alábecsülték - írja a CBBC Newsround.

Az adatok szerint egy 'újszülött' nagyjából 10 kilogrammot nyomhatott, vagyis annyit, mint egy 6 hónapos csecsemő, a következő 17 éve során pedig 9 tonnásra hízott - vagyis súlya kifejlett állapotában megegyezett 9 nem túl nagy személyautóéval.

A számok megdöbbentőek, különösen annak fényében, hogy a tudósok eddig nagyjából fele ekkorára becsülték egy kifejlett példány súlyát. A szakértők most azon dolgoznak, hogy még több T. rex maradvány kerüljön elő - nem tartják ugyanis kizártnak, hogy az ősi ragadozó még a most mértnél is nagyobbra nőhetett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Belföld

A közvetlen köztársaságielnök-választásért tüntettek ellenzéki pártok Budapesten

A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

2024. Február 25. 11:27, vasárnap | Belföld

Tömegbaleset az M7-esen - Videó

Több helyszínen több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán.

2024. Február 25. 08:40, vasárnap | Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.