Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

Az emberek szeretnek halogatni, főleg azért, mert kicsit tartanak a megvalósítástól. Pedig minőségi kivitelezés esetén még csak felfordulással sem kell számolni, előnyökkel azonban annál inkább.

Miért pont tavasszal?

A kérdés talán úgy hangozna még jobban, hogy miért ne pont tavasszal? Hiszen az idő tökéletes, vélhetően már fűtésre sincsen szükség, azaz a melegség kiengedésének kockázata nem áll fenn. Ugyanakkor, ha az ablakcsere végére pont kerül tavasszal, akkor egy gigantikus előny nyomban bezsebelhető a pazar időzítésnek köszönhetően. Hogy mi ez? A spórolás, mégpedig nyáron, az energiaszámlával. Ha támad a hőség, ha odakint elviselhetetlen a kánikula, akkor odabent beindulhat a helyiségek hűtése, klímával vagy más léghűtő berendezéssel. Ha az ablakok jól zárnak, azaz a hőszigetelő tulajdonságuk kifogástalan, akkor esélytelen, hogy a bent megteremtett hűvös levegő csak úgy elillanjon, míg a kinti forróság sem kúszhat be sunyiban a párkányok alatt. Vagyis sokkal kevesebb energia elegendő a terek tartós lehűtésére, mint azelőtt. S ez csak az egyik tapasztalható pozitívum.

A másik a hangszigeteléssel függ össze. Tavasz után nemcsak a nyár jön el, hanem vele együtt kezdődik a hangoskodás, az éjszakába nyúló neszezés, a megnövekedett forgalom. Ezek azok a hatások, amik különösen éjszaka rettentően idegesítőek. Ám ha az ablakok ideálisan szigetelnek, akkor a neszek is párkányon túlra száműzhetőek, így az éjszaka nyugalmát senki nem zavarhatja meg kintről. Nem mellesleg a bent elhangzott szó is a négy fal között tartható, megőrizve ezzel a közeg intimitását.

Tavasszal, egyben, mindent?

Őszintén szólva megéri egyben lebonyolítani mindent, igen. Ami azt jelenti, hogy a nyílászáró csere nem pusztán az ablakok cseréltetésével egyenlő. Az ajtók sem képeznek kivételt. Ez első ránézésre túlságosan soknak, bonyolultnak tűnhet, ám valójában a profi kivitelezésnek hála akár egyetlen kiszállással megoldódhat a probléma, mégpedig évtizedeken át tartó helytállást borítékolva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.