Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

Az emberek szeretnek halogatni, főleg azért, mert kicsit tartanak a megvalósítástól. Pedig minőségi kivitelezés esetén még csak felfordulással sem kell számolni, előnyökkel azonban annál inkább.

Miért pont tavasszal?

A kérdés talán úgy hangozna még jobban, hogy miért ne pont tavasszal? Hiszen az idő tökéletes, vélhetően már fűtésre sincsen szükség, azaz a melegség kiengedésének kockázata nem áll fenn. Ugyanakkor, ha az ablakcsere végére pont kerül tavasszal, akkor egy gigantikus előny nyomban bezsebelhető a pazar időzítésnek köszönhetően. Hogy mi ez? A spórolás, mégpedig nyáron, az energiaszámlával. Ha támad a hőség, ha odakint elviselhetetlen a kánikula, akkor odabent beindulhat a helyiségek hűtése, klímával vagy más léghűtő berendezéssel. Ha az ablakok jól zárnak, azaz a hőszigetelő tulajdonságuk kifogástalan, akkor esélytelen, hogy a bent megteremtett hűvös levegő csak úgy elillanjon, míg a kinti forróság sem kúszhat be sunyiban a párkányok alatt. Vagyis sokkal kevesebb energia elegendő a terek tartós lehűtésére, mint azelőtt. S ez csak az egyik tapasztalható pozitívum.

A másik a hangszigeteléssel függ össze. Tavasz után nemcsak a nyár jön el, hanem vele együtt kezdődik a hangoskodás, az éjszakába nyúló neszezés, a megnövekedett forgalom. Ezek azok a hatások, amik különösen éjszaka rettentően idegesítőek. Ám ha az ablakok ideálisan szigetelnek, akkor a neszek is párkányon túlra száműzhetőek, így az éjszaka nyugalmát senki nem zavarhatja meg kintről. Nem mellesleg a bent elhangzott szó is a négy fal között tartható, megőrizve ezzel a közeg intimitását.

Tavasszal, egyben, mindent?

Őszintén szólva megéri egyben lebonyolítani mindent, igen. Ami azt jelenti, hogy a nyílászáró csere nem pusztán az ablakok cseréltetésével egyenlő. Az ajtók sem képeznek kivételt. Ez első ránézésre túlságosan soknak, bonyolultnak tűnhet, ám valójában a profi kivitelezésnek hála akár egyetlen kiszállással megoldódhat a probléma, mégpedig évtizedeken át tartó helytállást borítékolva.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:13, hétfő | PR

Hogyan vedd rá magad az aktív testmozgásra? Praktikus tippek életmódválóknak!

Ha szeretnénk egészségesebben élni, akkor a rendszeres testmozgást sem hanyagolhatjuk. Azonban azok, akik megszokták a passzív életvitelt, komoly kihívásokkal szembesülhetnek, mikor ezen változtatni próbálnak.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 18. 10:42, csütörtök | PR

Hogyan rendezd be otthoni irodád a hatékony munkavégzés jegyében?

A pandémia óta rendkívüli mértékkel megnőtt a home office-ban dolgozók száma.