Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 10. 07:13, szerda | Helyi
Forrás: fotó: P.O.Z.

A TIVI Kft. közleménye a közvilágításról

A TIVI Kft. közleménye a közvilágításról

Alulírott Schuszter Zsófia, mint a TIVI Kft. „f.a.” felszámoló biztosa Esztergom közvilágításával kapcsolatban Tétényi Éva Polgármester Asszony sajtótájékoztatóján elhangzottakra az alábbiakat kívánom közölni:

A Tatabányai Törvényszék 4.Fpk.11-12-070510/3 sz. határozatában a(z) TIVI Tirisztoros és Villamosberendezéseket Tervező és Gyártó Kft. "f.a." (2509 Esztergom-Kertváros, Ipartelep hrsz.: 30035/2., Adószám: 10319969-2-11) fizetésképtelenségét és felszámolásának elrendelését jogerősen megállapította.
A társaság bíróság által kijelölt felszámolója az EXEREM Gazdasági Szolgáltató Kft. (1042 Budapest, Árpád út 57-59. I. em. 8.) A felszámolási eljárás kezdő időpontja 2012. december 17. A közvilágítási szolgáltatás tekintetében Önkormányzat és a TIVI Kft. között 2005-ben jött létre szerződés a közvilágítási szolgáltatás tárgyában. A TIVI Kft. közvilágítással kapcsolatos kötelezettségeit a Koncessziós Szerződés rendelkezéseinek megfelelően teljesítette – többek között a szolgáltatás ellenértékéről történő számla kiállítását – a felszámolás kezdetét követően a felszámoló törekedett a közvilágítási szolgáltatás fenntartására.

E tárgyban több egyeztetést is kezdeményezett a Polgármester Asszonnyal. A felszámoló 2013. április 26. napján és 2013. május 6. napján személyesen megjelent az Önkormányzatnál, azonban a Polgármester Asszonyt egyéb elfoglaltságai sajnálatos módon megakadályozták abban, hogy Esztergom közvilágításának problémájáról személyesen foglalkozzon. Annak ellenére, hogy az Önkormányzat munkatársai részéről történtek ígéretek a 2013. évi szolgáltatás ellenértékének megfizetésére az Önkormányzat részéről teljesítés nem érkezett.

Megjegyzendő, hogy a TIVI Kft. felszámolására tekintettel a szolgáltatás ellenértékének számlázása a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően nettó módon történik, ÁFA fizetési kötelezettség e vonatkozásban nem merül fel.

Tény, hogy amióta a TIVI Kft. felszámolás alatt áll a Koncessziós Szerződésnek megfelelően folyamatosan teljesítette szerződéses kötelezettségét, azonban Esztergom január óta nem tett eleget fizetési kötelezettségének. További tény, hogy a felszámolás alatti társaság nem tudja tovább finanszírozni saját eszközeiből a szolgáltatást, erre a jogszabályok sem adnak lehetőséget.

A felszámoló és a TIVI Kft. „f.a.” nevében ezúton is kérnénk a Lakók megértését és természetesen amennyiben az Önkormányzat a lejárt tartozások kiegyenlítéséről intézkedik, úgy mind a felszámoló, mind a TIVI Kft. „f.a.” munkatársai mindent megtesznek a közvilágítási szolgáltatás lehető leggyorsabban történő helyreállítása érdekében.

Budapest, 2013. július 9.

Schuszter Zsófia felszámoló biztos TIVI Kft. „f.a.”

Tétényi Éva polgármester sajtótájékoztatója ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.