Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 31. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp

A történelem ismétli önmagát? Téli Húsvét - Deja vu

A történelem ismétli önmagát? Téli Húsvét - Deja vu

Nem is olyan meglepő, ha húsvéti nyuszi a Mikulás szánját kölcsönkérve közlekedik egy-egy évben, hiszen akadt már korábban is olyan húsvéti időjárás, aminek köszönhetően még a sílécek is előkerültek a tavaszi ünnepkor.

„Téliesre sikeredett a tavasz nagy ünnepe, Dobogókőn például 15-20 centiméteres hó esett szombaton. Az Esztergomból Pomáz felé tartó hegyi úton folyamatosan dolgozott a hókotró a hétvégi, illetve az ünnepi napokon. Az ebben az évszakban eléggé meglepő mennyiségű fehér áldásnak voltak haszonélvezői is, a dobogókői sípálya vasárnap reggel már nagyüzemben működött. A lehullott hó mennyisége és minősége elegendő volt, hogy síelésre alkalmasak legyenek a pályák, és a viszonylag nehezen járható hegyi útszakaszok és a magasabb területeken lévő erős köd ellenére sokan autóztak fel a pilisi síparadicsomba” – írta mindezt a Hídlap még 2008-ban.

Öt évvel később hasonló időjárásban húsvétozhatunk, igaz mára már a legtöbb helyen a hó nagyrésze elolvadt, vagy elmosta az eső. Ha azonban tartja magát ehhez az ötévenkénti periódushoz az idő, akkor 2018-ban már szinte rutinként kezeljük majd a havas Húsvétot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.