Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 17. 07:23, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

A Trónok harca vezeti az Emmy-jelöléseket

A Trónok harca vezeti az Emmy-jelöléseket

Idén is a Trónok harca vezeti az Emmy-jelöléseket, a fantasy-sorozat 24 kategóriában esélyes a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre.

A 67. Emmy-díj jelöltjeinek listáját csütörtökön hozta nyilvánosságra az amerikai televíziós akadémia. A jelölteket Uzo Aduba és Cat Deeley ismertette.

Az ötödik évadánál tartó Trónok harca a tavalyi 19 jelölésnél öttel többet szerzett, a legjobb drámasorozat díját is megkaphatja. A jelek szerint nem rontott a megítélésén az a vitatott jelenet, amelyben az egyik női szereplőt megerőszakolják.

Az American Horror Story: Freak Show és az Olive Kitteridge minisorozat 19 és 13 jelölést ért el. A Kártyavár és a Mad Men - Reklámőrültek 11 kategóriában győzhet, a Downton Abbey és a Thomas Cromwellről szóló Wolf Hall pedig nyolc-nyolc díjat gyűjthet.

A legjobb minisorozat-színész mezőnyben a Wolf Hallban szereplő Mark Rylance riválisa Ricky Gervais és David Oyelowo is. Gervais a Derek-sorozatban nyújtott játékáért lett jelölt, Oyelowo pedig a Nightingale-ért, amelyben Peter Snowdent alakította.

A minisorozat-színésznők közül Emma Thompson a Sweeney Todd: A démoni borbély révén, Maggie Gyllenhaal pedig a The Honourable Woman című BBC sorozatért kapott jelölést.

A Jóbarátok két egykori szereplője is jelölt lett: Matt Le Blanc a Sikersorozat című vígjátéksorozattal, Lisa Kudrow pedig A visszatérés című komédiaszériával.

A Függöny: Poirot utolsó esete a Bessie, a Megölni Jézust, a Hello ladies: A mozifilm, a Nightingale és a Grace - Monaco csillagával együtt szerepel a legjobb tévéfilm kategóriában.

A legjobb drámasorozat mezőnyébe a Better Call Saul, a Downton Abbey, a Trónok harca, a Homeland: A belső ellenség, a Kártyavár, a Mad Men - Reklámőrültek és az Orange Is The New Black jutott be. A vígjátékszériáknál a Louie, a Modern család, a Városfejlesztési osztály, a Szilícium-völgy, a Transparent, az Unbrakable Kimmy Smith és Az alelnök szerepel jelöltként.

A drámasorozatok színészei közül Bob Odenkirk, Kyle Chandler, Kevin Spacey, Jon Hamm, Jeff Daniels és Liev Schreiber verseng a díjért.

A színésznőknél drámai sorozat kategóriában Taraji P. Henson, Claire Danes, Robin Wright, Viola Davis, Elisabeth Moss és Tatiana Maslany esélyes az Emmyre. Két afroamerikai színésznő is van a jelöltek között: Henson az Empire sorozat, Davis pedig a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című széria sztárjaként szerepel a mezőnyben. Ha valamelyikük nyerne, az Emmy történetében először kapna díjat a drámai kategóriában fekete színésznő - emlékeztetett a BBC News.

Az Emmy-díjkiosztó gálát szeptember 20-án rendezik meg Los Angelesben, a ceremónia házigazdája Andy Samberg lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára