Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 20. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp / fotó: vkesztergom.hu

A Vak ember visszanéz a könyvtárban

A Vak ember visszanéz a könyvtárban

Melocco Péter Vak ember visszanéz című könyvének a bemutatójával készül hétfőre az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár és a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület.

Mozgalmas idényt tervez az esztergomi könyvtár, mely számtalan programot szervez idényre. Így például január 21-e 17 órára Melocco Péter: Vak ember visszanéz című könyvének bemutatójával. Az eseményen Várady Eszter igazgató köszönti a közönséget, majd a könyvet méltatja, a szerzővel beszélget és hangszereken játszik Melocco János.

Melocco Péter az életet bölcs derűvel szemlélő, a megpróbáltatásokból erőt merítő, nagyon kedves, közvetlen ember” – olvasható a könyvtár weboldalán.

Ha valaki annyi helyen él és annyi mindent lát a világból, mint Melocco Péter, egyszer összegeznie kell tapasztalatait, és le kell írnia mit is gondol, hogy lát minket és hogy látja önmagát közöttünk. A Vak ember visszanéz gondolatok könyve, azokról a helyekről, ahol járt, azokról az emberekről, akikkel találkozott és azokról az élethelyzetekről, amiket átélt. Finom iróniával és humorral megírt könyv családról, gyerekkorról, az utazgatásokról, a világról, ahogy ő látja”.

Melocco Péter 40 évig élt az Egyesült Államokban, majd családjával visszatelepült Európába, Szlovéniába, ahonnan felesége családja származik. Ez az első regénye, amikor pedig nem regényt ír, akkor ékszereket készít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.